22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kalbi 2 kez duran hasta hayata döndü!

Antalya'da kalbi iki kez duran hasta An-Deva Hayat hastanesi'nde hayata yeniden döndürüldü.

Karın bölgesindeki ağrı sebebiyle An-Deva Dokuma Tıp Merkezine gelen ve burada yapılan ilk tedavisinin ardından An-Deva Hayat hastanesi'ne sevk edilen ve burada da iki kez kalbi duran Soner Macit Toklu, hayata yeniden dönmenin mutluluğunu doktorlarıyla paylaştı.

Kendisine ilk müdahaleyi yapıp An-Deva Hayat Hastanesi'ne sevk eden An-Deva Dokuma Tıp Merkezi Mesul Müdürü Dr. Erhan Hatapçı’yı ziyaret eden Soner Macit Toklu, doktoruna teşekkür etti.

Soner Macit Toklu'nun sabah saatlerinde omuz ve karın bölgesinde ağrı şikayetiyle
An -Deva Dokuma Tıp merkezi'ne geldiğini söyleyen Dr. Erhan Hatapçı, "muayenesini yaptığım hastada omuz ve karın bölgesini de içine alan bölgede ağrı tarifliyordu. Çekilen kalp grafiğinde akut miyokart iskemisi vardı. Gerekli acil tedavisi yapılarak Hayat hastanesine Dr. Haris Ujkanoviç eşliğinde ambulansla götürüldü.

Göğüs ağrısı şikayeti ile dokuma tıp merkezine başvuran hastaya inceleme sonucunda akut anterior mı tanısı konulduğunu ve klinikten acil yardım ambulansı ile hasta oksijen desteği ve monitorize olarak hastane acil servisine getirildiğini söyleyen Hayat Hastanesi Doktorlarından Dr. Haris Ujkonoviç, "Değerlendirme sonucunda hastaya acil koroner anjiografi kararı verildi ve hasta anjiografi için hazırlanmaya başlandı. Hazırlıklar sırasında ani gelişen Ventriküler Fibrilasyon (Kalp durması) nedeni ile hastaya 3 defa Defibirile (elektro şok) verildi. Hasta acil olarak koroner anjiografi yapılması için anjio salonuna alındı.

Yapılan koroner angiografi esnasında kalbin ön yüzünü besleyen damarlarda yüzde 95 oranında daralma tespit edildiğini ifade eden Hayat Hastanesi Kardiyoloji Uz. Dr. Kenan Minareci ise bu daralmalara balon sonrası hastaya stent takıldığını ve hastanın koroner yoğun bakıma alındığını, takiplerinde ek problemi olmayan hastanın tavsiyelerle taburcu edildiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?