1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kalbi sağda doğan bebeğin durumu

Antalya'da kalbi sağ tarafta doğan 15 aylık yaren bebek, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.


Antalya'da yaşayan Seyit-Hanife Kocakaya'nın bebekleri Yaren Kocakaya'nın kalbi 100 binde bir kişide görülen sağ tarafta doğdu. Şu an 15 aylık olan bebeğin ailesi kalbinin sağ tarafta olduğunu 2 aylıkken bebek morarmaya başlayınca tedavi için götürdükleri hastanede öğrendi. Henüz 3 aylıkken stent uygulanan Seyit bebek, kalp alt karıncık ve kapakçığı oluşmaması nedeniyle İstanbul Medicana İnternational hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Akciğere giden damarların yeterli büyükte
olmaması nedeniyle şant uygulanan Yaren bebek, için 3 günlük sabır bekleyişi başladı.

'3 GÜNLÜK SABIR BEKLEYİŞİ"
Doktorların bebeğin 3 günü atlattığı halde sağlık durumunun iyiye gideceğini söylediğini belirten tekniker baba Seyit Kocakaya, "3 günü atlatırsak bebeğimizin sağlık durumu daha iyi olacak. Herkesin dua etmesini istiyoruz"dedi.


Aynı zamanda Antalyaspor'un fanatik taraftarı olan Seyit Kocakaya, maddi yetersizlik nedeniyle sıkıntı yaşadığını, hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Antalyaspor taraftarları da Yaren bebeğin hayata tutunması için harekete geçerek internet ortamında destek çağrılarında bulundu.
Yaren bebeğin ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal ise, bebeğin önemli kalp ve akciğer rahatsızlıklarının bulunduğunu ancak sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:13:21
Güncelleme :27 Haziran 2009 Cumartesi 15:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?