16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kalbin en güzel ilacı ‘sevgi’

KALBİN EN GÜZEL İLACI ‘SEVGİ’

Antalya’da 7 yıl önce takılan kalp pili, kalp yetmezliğine neden olması yüzünden değiştirilen 84 yaşındaki Murat Yanık, kalbin en güzel ilacının ‘sevgi’ olduğunu söyledi.

Eşi Ümmü Yanık ile 66 yıldır evli olduklarını ve hiç ayrılmadıklarını anlatan 84 yaşındaki Murat Yanık, evliliğin formülü ise “Biriniz konuşurken, diğer dinlesin” sözleri ile açıkladı. Sevginin en güzel kalp ilacı olduğunu söyleyen Murat Dede gençlere nasihat ederek, “Evlilik iyi günü de kötü günü de paylaşmaktır. Evlendikten sonra birbirinizi kırmayın. Anlayışlı ve yapıcı olun” dedi.

OPERASYON BAŞARILI GEÇTİ

İki ay önce nefes darlığı şikayeti ile Antalya Medical Park Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’ne başvuran Murat Yanık’ın 7 yıl önce takılan kalp pili, kalp yetmezliğine neden olması sebebiyle 3 kablolu kalp piliyle değiştirildi. Kardiyoloji Klinik Şefi Uzm.Dr. İsmail Ateş “Nefes darlığı ve kalp yetersizliği olan kişilerde daha sık görülen elektrik ileti sistemi bozukluğunun en önemli sebeplerinden biri yaşlanma. Murat Yanık ilerlemiş yaşına rağmen başarılı bir operasyon geçirdi. 3 odacıklı kalp pili takılınca kalp yetmezliği normale döndüğü için hastada iyilik hali hemen başlıyor” dedi.

YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Kalp pilinin bayılma, baş dönmesi, nefes darlığı, yol yürüyememe gibi şikayetleri ortadan kaldırdığını kaydeden Uzm. Dr. İsmail Ateş, “Hastanın tüm bu şikayetleri ortadan kalktığı için yaşam kalitesinde de gözle görülür artış oluyor” ifadelerini kullandı.

KALBİN EN GÜZEL İLACI ‘SEVGİ’
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 13:31:04
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?