22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kale Kapısı'na turist yağdı

Antalya'nın turistik alış veriş merkezi konumundaki Kalekapısı'nı bir yılda 304 bin turist ziyaret etti.

Antalya'ya turist getiren seyahat acentelerinin son zamanlarda ilgi odağı olan Kalekapısı esnafı son dönemlerdeki gelişmelerden oldukça memnun. KALEDER tarafından gerçekleştirilen istatistiklerde, başta Öger, Birce Tur, Tantur, Diana, Nazar, Pamfilya gibi 20 seyahat acentası 2007 yılı içinde 10 bin 329 araçla 50 bin üzerinde turisti alış veriş için Kalekapısı'na getirdi. Gelen turist sayısında rekor 41 bin 40 turistle Ağustos ayına ait. En az turist gelen ay ise 3 bin 824 kişi ile Şubat ayı oldu. Kalekapısı Esnafını Kalkındırma ve Güçlendirme Derneği (KALEDER) Başkanı Güray Parlak, Antalya turizmi ve Antalya esnafına getirdikleri turistlerle büyük katkı sağlayan seyahat acenteleri ve yetkililerine teşekkür borçları bulunduğunu söyledi.

Rakamların incelenmesi halinde kent merkezine gelen turistlerin, kent sınırları içine giren toplam ziyaretçinin sadece yüzde 5'ini teşkil ettiğini aktaran Güray Parlak, "Yine de bu sayı çok az. Rakibimiz olan Akdeniz ülkelerinde kent merkezine yönelik ziyaret yüzdesi 25'lerin üzerinde" dedi. Parlak, önümüzdeki turizm mevsimine yetiştirilecek yeni Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi ile bölgeye gelecek turist sayısının da önemli ölçüde artacağını, bu durumun esnafın yüzünü biraz daha güldüreceğine inandığını söyledi.

İleriye dönük değişik projeleri olduğunu anlatan Parlak, özellikle Kalekapısı'nın tarihi ve ticari merkez özelliğinin yabancılar için de mutlaka görülmeye değer olduğunu; ülkemizde Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerinin bir arada olduğu ikinci bir merkez bulunmadığını ifade etti. Güray Parlak, Antalya esnafının bu son gelişmelerle biraz daha rahat nefes alır duruma geleceğini belirterek, "Turiste gösterdikleri yakın ilgi ile ülke turizmine katkı sağlayan ve yüzümüzü güldüren tüm esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 16:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?