8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kale yolu yeniden yapılıyor

Antalya'nın Demre ilçesinde, Simena antik kentinin yer aldığı Kaleköy Mahallesi'nin yolu tarihi mimarisine uygun olarak yeniden yapılıyor.

Simena Antik Kenti'nin de yer aldığı Kaleköy'e karayolu ulaşımının olmadığını belirten bir vatandaş, "Ulaşım sadece deniz yoluyla yapılıyor. Bir kartal yuvasını andıran yamaçta kurulu Simena Antik Kenti'nin tepesinde, denizden 400 metre yüksekliğinde bir kalesi var. Denizden Simena Kalesi'ne doğru tırmanarak yürünüyor. Bu yol boyunca evler yer alıyor" dedi.

Evlere ve kaleye çıkan dik yola taştan merdivenler yapılırken, antik kentin tarihi mimari yapısına uygun çalışmalar harç kullanılmadan sürdürülüyor. Yol yapım çalışmalarını inceleyen Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Antik kente özellikle yaz döneminde binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Deniz yoluyla gelen turistler kaleye çıkarken çok zorlanıyorlar. Birçok turist kaleye çıkmadan geri dönüyordu. Merdivenler Antalya Valiliği'nin sağladığı ödenekle yapılıyor. Merdivenler bitince daha çok turist kaleye çıkabilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 12:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?