21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaleiçi esnafı dertli

KALEİÇİ ESNAFI DERTLİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok çarşı esnafıyla yaptığı toplantılara, Kaleiçi ile devam etti.

Başkan Vekilleri Adlıhan Dere, Mehmet Ali Alkan, Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Dal ve Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Kurul ile birlikte Kaleiçi esnafı ile toplantı yapan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Kaleiçi esnafının sorunlarını dinledi.

Ulaşımdan, yeni yönetmeliğe, turizmden AVM'lere kadar birçok sorunu dile getiren bölge esnafı, Kaleiçi'nde ticaretin bitme noktasında olduğunu söyledi. Kaleiçi'ne giriş ve çıkışlara konulan kapıların halkı buradan uzaklaştırdığını belirten bölge esnafı, özellikle 2 saatten sonra alınan ücretlerin yüksek olmasından yakındı. Bölge esnafı, Kaleiçi'ne gelenlerin otopark parası ödemek zorunda kaldığını belirterek, “Cumhuriyet Meydanı'nda indirilen turiste yarım saat veriliyor ve turistler sadece Yat Limanı'nı görüp, tekrar otobüse biniyor. Büyükşehir Belediyesi'nin önünde geniş bir alan var. Burası da sınırlı sayıda tur otobüsleri için otopark olarak kullanılabilir” dedi. Turistlerin alış veriş için AVM'lere götürüldüğünü ifade eden bölge esnafı, “Yat Limanı'na gelen turistler bot turuna katılıyor. Onun dışında turistler alış veriş merkezlerine yönlendiriliyor. Buradaki esnaftan alış veriş yapmıyorlar. Hanutçuluk, çığırtkanlık, gece güvenlik zafiyeti gibi birçok sorun var” dediler.

Kaleiçi'nin Antalya'nın en gözde bölgesi olduğunu belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise esnafın sorunlarını tespit ederek, çözümünün takipçisi olacaklarını söyledi. Sevimçok, “Belirttiğiniz sorunların büyük bölümünün çözümü belediyenin görevi. Bu sorunları ileterek, çözümünün takipçisi olacağız. Biz esnaf ve sanatkarın sesi, kulağı, sözcüsü olacağız” şeklinde konuştu. Sevimçok, önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

KALEİÇİ ESNAFI DERTLİ
KALEİÇİ ESNAFI DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 14:19:02
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 14:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?