22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaleiçi sezona ışıl ışıl girecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’nın en önemli kültür mirası tarihi Kaleiçi’ni cazibe merkezi haline getirmek ve gerçek kimliğine kavuşturmak için başlattığı düzenleme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Projeyi yürüten ANTEPE, Kaleiçi’ni turizm sezona yetiştirebilmek için hemen her sokakta çalışma yapıyor. Büyük bir şantiye görünümündeki Kaleiçi’nin Kılıçarslan, Barbaros ve Selçuk mahallelerinde altyapı çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanırken üst yapı çalışmaları da tam gaz sürüyor.

Alt yapısı bitirilen Zeytin, Hesapçı Geçidi, Fırın, Cami, Akarçeşme, Hamitefendi, Tabakhane, 2. Sakarya, 1. Sakarya, Zafer, Müze, Kandiller, Kandiller Geçidi, Kandiller Çıkmazı, Çinçin Kuyu Çıkmazı sokaklarının zemin kaplamaları da tamamlandı.
İmaret, Zafer, Tabakhane, Kocatepe, Hamam sokaklarında ise zemin kaplama çalışmaları sürüyor. Büyük bir hızla devam eden çalışmalarda sokaklara Koruma Kurulu’nca onaylanan Paşakahvesi eskitilmiş mermer ile diyabez taşlar döşeniyor. Yat Limanı’nda atıksu hatları revize edilirken, içme suyu ve yağmur suyu hatları yapılıyor.

Civelek, Zeytin Geçidi ve Hıdırlık Sokak’ta alt yapı tamamlanırken, kaplama için zemine beton dökülüyor. Mescit, Aydoğdu ve Mehtap Sokak’ta ise TELEKOM hatları çekiliyor. Alt yapısı tamamlanan sokaklar mermerle kaplandıktan sonra, Hesapçı Sokak’ta olduğu gibi ışıklandırılacak. Kaleiçi tarihi kimliğine ve Antalya’ya yakışır şekilde pırıl pırıl olacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?