21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaleiçi yangınında ‘sabotaj’ şüphesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, Kaleiçi’nde meydana gelen yangının şüpheli olduğunu söyledi.

Uslu, yangından sonra yapılan ilk incelemelerde, yangının normal olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Yangın ihbarının kendilerine 09.40’da geldiğini belirten Uslu, “09.41 gibi ilk ekip çıktı. 09.46’da da tüm itfaiye araçlarıylayangın bölgesindeydik. Çatıdan çıkan yangının sebebi tam olarak belirlenemedi. Yangının çıkışı ve ilerleyişi şüpheli. Yangın çok süratle gelişmesi nedeniyle adli bir olay olduğundan şüpheleniyoruz. Raporlarımıza göre yangının sirayeti normal değil” dedi.

“FELAKET OLABİLİRDİ”

İtfaiye’nin zamanında önlem alması sonucu Kaleiçi’nin bir tehlikeyi ucuz atlattığını vurgulayan Uslu, şu bilgileri verdi:

“Yangının çıktığı esnada ve ilerleyişinde rüzgar yoktu. Rüzgar olsaydı tüm önlemlerimize rağmen bir felaket yaşanabilirdi. İtfaiye, ihbar geldikten 6 dakika sonra yangına müdahale etti ve önlem aldı. Yangına ilk etapta 9 arozözle birlikte 37 itfaiye eri müdahale etti. Binaların yan yana ve bağdadi yapıda olması nedeniyle olası bir rüzgarla sıçrayıp alev alma ihtimaline karşı soğutma ve söndürme çalışması aynı anda yapıldı.”

Uslu, söndürme çalışmaları sırasında, Varsak, Serik, Yeniköy, Kemer Belediyesi itfaiyelerinden birer ekibin de yangın sırasında hazır bekletildiğini, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve ASAT Genel Müdürlüğü’nden iş makinelerinin de kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.
İtfaiye Daire Başkanı Uslu, yangında 3 binanın kül olduğunu, 3 işyeri sahibi ile 1 kiracının yangından etkilendiğini sözlerine ekledi.

POLİS DE SORUŞTURUYOR

Polisin de yangının kasıtlı çıkarılmış olma ihtimali üzerinde durduğu bildirildi. Çevre sakinlerinin yangının 08.30’da çıktığını söylemelerine karşın, itfaiyeye ihbarın 09.40’da yapılmasının, sabotaj ihtimalini güçlendirdiği vurgulandı.

 Yetkililer, olayla ilgili kriminal incelemelerin yapılması için çalışmaların devam ettiği sözlerine ekledi.

Antalya-aa
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 13:56:56
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 10:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?