1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaleiçi'ne yeni proje

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen temalı sokaklar projesinin ilki Kaleiçi'nde gerçekleştirilecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen temalı sokaklar projesi kapsamında Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, Başkan Danışmanı Göksel Kumsal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek tarihi Kaleiçi'nde incelemelerde bulundu.

İlkini Kaleiçi'nde oluşturacakları temalı sokaklar için uygun yerleri değerlendirdiklerini söyleyen Genel Sekreter Aktekin, " Kaleiçi'nde incelemelerde bulunduk. Birkaç aday sokak var. Bunları yerinde değerlendirme fırsatımız oldu. Temalı sokaklar sadece Kaleiçi ile sınırlı kalmayacak. Daha önce de incelediğimiz Balbey ve Haşim İşcan mahallelerinde de benzer, küçük çapta bölgesel uygulamalar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Amaçlarının temalı sokak ile ticaret hayatını canlandırmak olduğunu söyleyen Aktekin, "İstanbul'da bulunan Nevizade, Ankara'da bulunan 3. Sokak ve İzmir'de bulunan Küçük Park örneklerinde olduğu gibi sokağın ünlenmesini sağlayıp, gerek turistlerin gerek halkın bu bölgelere gelmesini özendirmek istiyoruz. Temalı sokaklar etrafındaki bölgeleri de canlandırıyor. Amacımız, ticaret hayatına renk getirmek. Gelen yabancılara da bölgeye özgü mekanlar yaratarak, hoş vakit geçirmelerini sağlamak."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?