21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kalekapısı esnafına seminer

KALEKAPISI ESNAFINA SEMİNER

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından esnaf-müşterileri ilişkileri konusundan düzenlediği eğitim seminerinin üçüncüsünü Kalekapısı esnafına verdi.

Eğitim çalışmalarını esnafın ayağına kadar götüren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 'Esnaf Müşteri İlişkilerinde Etkili İletişim' konulu eğitim seminerinin üçüncüsünü Kalekapısı esnafına yönelik düzenledi. Antalya Danışmanlık Eğitim Merkezi (ANDEM) eğitmenlerinden Gülay Alper tarafından verilen eğitimde, esnafın müşteri ilişkilerinde nelere dikkat etmeleri konusunda bilgiler verdi.

Esnafın en büyük avantajının müşteri ile bire bir ilgilenmesi olduğunu belirten Gülay Alper, bu avantajın esnafın en büyük farklılığı olduğunu söyledi. Alper, esnafın müşteri ile konuşurken, satılan ürün sunulurken nelere dikkat etmeleri gerektiği, vücut dilini nasıl kullanacakları konularında bilgiler verdi.

İşyerine giren müşterinin ne istediğini iyi anlamak gerektiğini belirten Alper, “Her insan farklıdır. Her müşteri de farklıdır. Bazı müşteriler zor beğenirken, bazıları da çok çabuk karar verir. Sizinde buna göre hareket etmeniz, müşterinin ne istediğini doğru anlamanız ve onun isteğine cevap verecek ürünleri sunmanız gerekir” dedi.

AVM'lerin şehir ticaretinde aldığı payın her geçen gün artması karşısında esnaf ve sanatkarın müşteri kaybetmemesini amaçlayan eğitimler, farklı bölgelerde, verilmeye devam edeceği belirtildi.

KALEKAPISI ESNAFINA SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 12:54:03
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 13:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?