16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Kalorifer yakıtlarına dikkat!

MENŞEİ BELLİ OLMAYAN KALORİFER YAKITLARINA DİKKAT

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO 16. Grup Meslek Komitesi Üyesi Mücahit Turgut, Antalya’da hava kirliliğine sadece kalitesiz kömürün neden olmadığını belirterek, hava kalitesinin korunması için özellikle ev ve işyerlerinde kullanılan menşei belli olmayan kalorifer yakıtlarından kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Özellikle kış aylarında yetkisiz kişilerce kent dışından getirilen kalorifer yakıtlarının düşük fiyata pazarlanmak istendiğine dikkat çeken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO 16. Grup Meslek Komitesi Üyesi Mücahit Turgut, tüketicilerin satış sırasında alıcıdan mutlaka, bayilik lisansı, tanker taşıt kartı, mal alım faturası, ana dağıtım şirketlerinin fatura ekinde vereceği mal uygunluk belgesi, kantar fişi, tanker içindeki malın günlük analiz raporu, sıvı yakıt temin ve satış izin belgesini istemeleri gerektiğini bildirdi.

SADECE KALİTESİZ KÖMÜR KİRLİLİĞE NEDEN OLMUYOR

Antalya’nın hava kalitesinin korunması için herkes duyarlı davranmaya davet eden Turgut, “Hava kirliliğine sadece ucuz veya kalitesiz kömür neden olmuyor. Ev ve işyerlerinde ısınmak için kaloriferlerde kullanılan fuel-oil 4 numara, halk dilinde ise kal-yak diye adlandırılan kalorifer yakıtı da etkili olmaktadır. Yetkisiz kişilerce kış aylarında çıkan ve menşei belli olmayan yüksek iskontolu yakıtları alan apartman sakinleri, maalesef farkında olmadan hava sağlımızı bozmaktadırlar. Bu konu da tüm halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.Tüketicilerin il dışından gelen yakıtlardan kaçınmaları gerektiğini belirten Turgut, söz konusu ürünün Antalya Konyaaltı Dolum Tesisleri’nde de bulunduğuna dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 10:35:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?