22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kalp deliklerine şemsiyeli çözüm

KALP DELİKLERİNE ŞEMSİYELİ ÇÖZÜM

Antalya Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Birol Say, anatomik yapısı dolayısıyla normalde açık kalp ameliyatı yapılarak kapatılması gereken deliklerinin hiçbir cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan, özel bir teknik kullanılarak, hastanın bacak damarından girip kalbe tek bir şemsiye cihazı (perkütan septoplasti) yerleştirilerek kapatıldığını bildirdi.

Uyguladıkları yöntemin başarıyla sonuçlandığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Birol Say, "Bu yöntemle göğsün açılmasına ve hastanın kalp pompasına bağlanılmasına gerek olmadan çalışan kalpte işlem yapıldığı için hasta daha erken iyileşmektedir. Bu sistemle ayağa kalkma süresi kısalan hastanın açık kalp ameliyatında olduğu gibi uzun süre hastanede kalmasına gerek olmuyor. Kısaca tehlikesi olmayan bu yöntemle özellikle genç hastalarda hiçbir ameliyat izi olmaması çok önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde hasta bir günde tedavisi yapılarak taburcu edilebiliyor" dedi.

Dr. Say, kalbinde delik olan hastaların nefes darlığı, çarpıntı, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetler yaşadığını, bu tür rahatsızlığı bulunan kişilerin mutlaka doktora başvurmaları gerektiğini söyledi.

KALBİNDEKİ İKİ DELİK KAPATILDI

Rahatsızları nedeniyle Antalya Yaşam Hastanesi'ne başvurduğunu belirten Hadice Bekar, üç yıldan beri farklı sağlık kuruluşlarına gittiğini, yapılan tetkiklerle doktorların, astım, hipertansiyon, koroner kalp hastalığı teşhisi koyduğunu kaydederek, "Sonunda ancak açık kalp ameliyatı olabileceğim söylendi" diye konuştu.

İki ay önce nefes darlığı, omuz ağrıları ve çarpıntı şikayetiyle Antalya Yaşam Hastanesi Kardiyoloji Polikliniği'ne başvuran 45 yaşındaki Hadice Bekar'ın kalbinde iki delik olduğu saptanarak, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Birol Say tarafından hastanın bacak damarından girilip, kalbe tek bir şemsiye cihazı (perkütan septoplasti) yerleştirilerek, deliklerin kapatıldığı bildirildi.

KALP DELİKLERİNE ŞEMSİYELİ ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 11:33:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 12:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?