1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kalp hastalarına sıcak uyarısı!

Antalya'da, hava sıcaklığının 30 dereceyi bulmasıyla birlikte uzmanlar, kalp ve tansiyon hastalarını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

An-Deva Hayat Kalp Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Kenan Minareci, sıcaklara karşı kalp ve tansiyon hastalarını uyardı. Sıcaklığın en yoğun olduğu 11:00 ve 16:00 saatleri arasında insanların dışarıya çıkmaması gerektiğini söyleyen Minareci, "Hava sıcaklıkları insan vücudunda olumsuz tepkilere yol açabilir" dedi. Özellikle yaşı ilerlemiş kalp ve tansiyon hastalarının dikkatli olması gerektiğini anlatan Minareci, şunları söyledi:

"Yaz aylarında ilaçlarını tam zamanında almaları gerekiyor. Kalp ve
tansiyon hastaları güneşin altında uzun süre kalmamalı. Antalya'ya gelen yabancı turistlerde sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde denize ve havuza girmemeli. Otellerin yemek mönüleri göz önüne alınırsa yağlı ve hamur işlerinden kaçınmalılar. Turistler için bu sıcaklarda yağlı yiyecekler tehlike oluşturuyor. 'Nasıl olsa tatildeyiz' diyerek sürekli yağlı ve hamur yiyecekler tüketen ve güneşin altında sürekli denize giren turistler arasında zaman zaman kalp krizi ve beyin kanaması ölümleri yaşanabiliyor."

Özellikle yaşlı turistlerin dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Minareci, sözlerine şöyle devam etti: "Turistlerin geldiği bölgelerde hava sıcaklığı 10-15 derece dolaylarında. Ancak Antalya'da bir anda 20 derecelik bir sıcaklık artışı yaşanıyor. İnsan vücudu bu sıcaklık artışına bir anda alışamıyor. Bu nedenle Antalya'ya ilk gelindiğinde hemen sıcak altında denize girmek yerine bir süre sıcaklığa vücudu alıştırmak gerekiyor. Bol sıvı tüketerek sıcak saatleri serin bölgelerde, ağaç altında geçirmelerini öneririm."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?