1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kan bağışı sürüyor

KAN BAĞIŞI SÜRÜYOR

Antalya Batı Akdeniz kan merkezi, Korkuteli’deki kan bağışı kampanyasına devam ediyor.

Korkuteli Belediyesi İnternet evinde gerçekleşen Kan bağışına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

18–65 yaş arasında sağlık problemi olmayan vücut ağırlığı 50 kilogramın üstünde olan her insanın bir defada 1 ünite (450 ml) kan verebileceğini dile getiren Batı Akdeniz Kan merkezi Doktoru Bedri Yalçın, kan veren vatandaşların kan testlerinin yapıldığını, kanlarında çıkan hastalıkların bizzat kendilerine iletildiğini söyledi.

Yalçın, “İmal edilemeyen tek sıvı olan kandır. Başlattığımız kan bağışlama kampanyasındaki amaç insanlarımıza hayat kurtaran tek sıvı olan kan verme alışkanlıklarını kazandırmak ve kan verme kültürünü yaymaktır. Kan veren kişi rahatlık bulur ve kana ihtiyaç duyan insanların hayatlarını kurtarır” şeklinde konuştu.

Dünya Sağlık örgütlerinin tavsiye ettiği kan bağışı şekli gönüllü olandır diyen Yalçın, “Ülkemizde yılda 1,5 milyon ünite kana ihtiyaç vardır. Ancak bu düzey 600 bin civarında. Kızılay ülke genelinde her gün kan bağışı topluyor. Güvenilir bir yaşam tarzına sahip olan bir insan yılda 4 kez kan bağışı yapabilir. Kan bağışı sayesinde acil durumlarda hasta yakınları kan aramak zorunda kalmaz. 15 dakikamızı ayırarak çok kolayca bir insan hayatını kurtarabiliriz” dedi.

İnternet evinde gerçekleşen kan bağışında 34 ünite kan bağışı toplandı.

KAN BAĞIŞI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 10:09:05
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 10:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?