21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kanyondaki orman yangını sürüyor

ANTALYA’nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi’ndeki kanyonda orman yangını devam ediyor.

Kanyondaki yürüyüş yolunun kenarından başladığı için insan eliyle çıkmış olabileceği ihtimali değerlendirilen yangın, dün gece bir ara Göynük Beldesi’ni de tehdit etti. Yangının kaç hektarlık alanda etkili olduğu henüz tespit edilemedi.

Kanyondaki orman yangını dün saat 13.00 sıralarında başladı. İnsanların girmesi tehlikeli olacağı için sadece 4 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı ile müdahale edilmeye çalışılan yangına, arazinin engebeli ve derin olması nedeniyle uçak da yanaşamadı. Zirveye doğru yükselen yangına, hava karardıktan sonra helikopterlerin tehlikeye düşeceği gerekçesiyle müdahale edilmedi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yangın, Göynük Beldesi’ni tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine ellerinde 150 metre uzunluğunda hortumla alevlere müdahale eden 10 kişilik ekibe bir grayder eşlik etti, acil durum için arazide yol açtı. Sabaha doğru ise yangın yön değiştirerek kanyonun diğer yamacını sardı.

Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, “Yangın henüz kontrol altına alınamadı. 20 arazöz, 100 orman işçisi ve 4 helikopter ile çalışmalar sürdürülüyor. ikinci bir emre kadar kanyona turist giriş çıkışı ve safari turları yasaklandı. Ayrıca denizden su alan helikopterleri tehlikeye düşürmesini önlemek için su sporları da yasaklandı” dedi.

Yavuz, yangının kanyondaki yürüyüş yolunun kenarından başladığının belirlendiğini kaydederek, insan eliyle çıkmış olabileceği ihtimalinin kuvvetli olduğunu da belirtti. Yavuz, alevlerin beldeyi tehdit ettiği sırada yardım etmek için çok sayıda vatandaşın koşup geldiğini, ancak tehlikeli olur diye yangına müdahale etmelerine izin vermediklerini de vurguladı.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 17:05:05
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 17:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?