1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kapalı pazar açılışı bekliyor

KORKUTELİ'DE PAZAR ALANI TÖRENLE AÇILIYOR

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde yapımı tamamlanan kapalı pazar alanı tören ile hizmete açılıyor

Antalya Pazarcılar Odası tarafından yaptırılan kapalı pazar alanının hizmete açılacağı bildirildi.

Törenle açılacak olan pazar alanında 7 bakkal ve kuruyemişçi, 12 adet karavanlı peynir tezgâhı, 14 adet yufka, yumurta ve bal tezgahı, 14 adet balık tezgahı, 10 adet küçük tuhafiye, 52 adet standart tuhafiye tezgahı, 2 adet zücaciye, 13 adet sebze tezgahı ve 138 adet standart tezgah yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Korkuteli'nin çağdaş ve nezih bir pazaryeri kazandığını söyledi.

Korkuteli'de halk pazarı alışkanlığının değişeceğini belirten Gökçe, "Daha önce sokak aralarında kurulan halk pazarları daha nezih bir ortamda kapalı bir alanda kurulacak. Pazarcılar esnaflara yeni kapalı alan hayırlı olsun. Biz sıkıntılı bir zamanında görevi devraldık."dedi

Devlet kurumlarında sürekliliğin esas olduğunu kaydeden Gökçe, "Biz görevi aldık ve pazarcı esnafımızın hakkını korumak için çalıştık. Yatırım projelerinde önceliği sıkıntıları çözmeye veriyoruz" diye konuştu.

Gökçe, 260 esnafın işletmelerini kurabileceği pazar alanında köylerden gelen çiftçilere de yer verileceğini sözlerine ekledi.

KORKUTELİ'DE PAZAR ALANI TÖRENLE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 20:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?