21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kapatılan otele, sendika protestosu

Antalya’da Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası’na (OLEYİS) üye Falez Otel çalışanları, otelin kapatılmasını ve tazminatların ödenmemesini protesto etti. Sabah saatlerinde aileleriyle birlikte 5 yıldızlı Falez Otel’in önüne gelen otel çalışanları, slogan atarak otelin kapatılmasını protesto etti.

OLEYİS Sendikası Antalya Şube Başkanı Ersin Altınkaya yaptığı basın açıklamasında, 1992 yılından bu yana 257 işçiyi istihdam eden işyerinin kapatılmak istenmesinin sendikayı tasfiye etmek anlamına geldiğini savundu.

Altınkaya, "50 trilyon değerinde ve 257 işçiyi istihdam eden koca işletmeyi kar etmesine rağmen kapatmalarının mantıklı bir açıklaması yoktur. 257 işçiyi ve ailesini, içeride faaliyette bulunan dükkan sahiplerini, taksicileri ve ailelerini, artı olarak disko çalışanlarını da mağdur edip işsizler ordusuna katacaklar. Falez çalışanları 27 Şubat’ta iş akitleri için fesih almışlardır. Bu nedenle çevre otellere iş müracaatı yaptılar. Ancak ’sendikadan istifa et’ diyorlar ya da ’Falez’de sendikalı olarak çalışmışsınız işe almıyoruz’ deniliyor. Bu niyette olan işveren temsilcilerini, bunlara izin veren siyasi iktidarı nefretle kınıyoruz. Yasal olmamasına rağmen devletin resmi kurumu bile yasaları ihlal edip sendikalı işçiyi tasfiye ediyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Falez çalışanları haklarını sonuna kadar savunup alacaktır" dedi.

Altınkaya, sendikayı tasfiye etmek için işverenin harcayacağı toplam tutarın 12.2 trilyon lira olduğunu kaydetti.
Çevik kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?