22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kapkaç maduru turiste savunma dersi

Alanya İlçesi'nde, 3 gün önce bir kapkaççı tarafından boynundaki altın kolye kopartılarak çalınan Alman turiste, Aktif Spor Kulübü sporcuları tarafından plajda savunma dersleri verildi. 

Damlataş Plajı'nda önceki gün kapkaççıların saldırısına uğrayan Alman turist Haıdi Elisabeth Kloss'un boynundaki altın kolyesi çalınmıştı. Olayın basına yansımasının ardından bünyesinde Çinli Uzakdoğu sporcularını da barındıran Aktif Spor Kulübü üyeleri, plaja gelerek turistlere savunma dersi verdi. Aktif Spor Kulübü'nde çalışan Uzakdoğu dövüş ustalarından Çinli Leong T. Lau, ders öncesi elinde kılıç ve flütle kısa bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından klüp yöneticisi ve usta dövüşçü Atiye Özsağlam kapkaççılara karşı nasıl bir savunma taktiği uygulanacağını anlattı. Uygulamalı ders için ilk gönüllü öğrenci ise önceki gün kapkaç mağduru olan Haıdi Elisabeth Kloss oldu. 

Atiye Özsağlam tarafından gösterilen savunma taktiklerini uygulayan Alman turist, sözde kapkaççıyı kısa sürede etkisiz hale getirdi.
Haıdi Elisabeth Kloss, "Bunları daha önce bilseydim o kapkaççılar kesinlikle zincirimi alamazlardı. Artık kapkaççılar benden korksun" dedi.




İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2006 Pazar 15:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?