22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kar yağışı mahsur bıraktı

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde geçen çarşamba günü etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Merdivenli Yaylası'nda mahsur kalan 30 yaşındaki Süleyman Azak ile amcasının oğlu 28 yaşındaki Hasan Azak, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Manavgat İlçesi'nde oturan Süleyman Azak ve amcasının oğlu Hüseyin Azak, geçen çarşamba günü Akseki'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki 2500 rakımlı Toros Dağları'nda bulunan Göktepe Yaylası'na peynir almak için gitti. Ancak iki kuzen, Merdivenli Yaylası yakınlarında kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı.

Araçları kara saplanan Süleyman ve Hasan Azak, cep telefonları çekmediği için yardım isteyemedi. Araçlarını bırakarak yaklaşık 6 kilometre yürüyen Süleyman ve Hasan Azak, bir dağ evine sığındı. Geceyi burada geçiren 2 kuzen, ertesi gün yardım istemek için cep telefonunun çektiği bir nokta aradı.

Telefonla bir yakınına ulaşan Süleyman Azak, bulundukları mevkiyi tarif ederek yardım istedi. İhbar üzerine Antalya İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, yolu açmak için çalışma başlattı. Merdivenli Yaylası'na kadar yolları açan ekipler, dün akşam saatlerinde Süleyman ve Hasan Azak'ı kurtardı.

Göktepe Yaylası'ndan peynir almaya gittiklerini belirten Süleyman Azak, "Yolda kar yağışına yakalandık. Aracımız, tipi nedeniyle yolda biriken kara saplandı ve mahsur kaldık. Cep telefonu çekmediği için yardım isteyemedik. Donmak üzereyken dağ evine sığınarak kurtulduk" dedi.

Dağ evinde ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını ve gece boyunca uyumadıklarını kaydeden Hasan Azak ise "Burada sabahladıktan sonra telefonun çekebileceği bir yer aradık. Yakınlarımızı arayarak yardım istedik. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açtı ve akşam saatlerinde bize ulaştı. Ölümden kurtardılar" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2011 Cuma 19:05:42
Güncelleme :17 Aralık 2011 Cumartesi 17:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?