1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Kara köpekler havlarken' galası yapıldı

ALTIN PORTAKAL'DA 'KARA KÖPEKLER HAVLARKEN' FİLMİNİN GALASI YAPILDI

Altın Portakal'da yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er ve Maryna Gorbach'ın yaptığı 'Kara Köpekler Havlarken' filminin galası yapıldı.

46. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin altıncı gününde AKM Aspendos Salonu'nda, ulusal uzun metraj kategorisinde 'Kara Köpekler Havlarken' filminin galası yapıldı. AKM Aspendos Salonu'nda izleyici ile buluşan filmin söyleşisi ise Portakal Cafe'de yönetmenler Mehmet Bahadır Er ve Maryna Gorbach, oyuncular Cemal Toktaş, Volga Sorgu, Erkan Can, Taylan Ertuğrul, Ayfer Dönmez, Ergun Kuyucu, Mehmet Usta ve müzisyen Alp Ekin Çakmak'ın katılımıyla düzenlendi. Gökdelenlerin hemen yanında dar gelirli

insanların yaşadığı bir mahallede oturan iki gencin kendi otoparklarına sahip olma isteği ile bulaştıkları olayları anlatan film, izleyicilerden İstanbul sokaklarını çok iyi anlattıklarına dair yorumlar aldı. Neden iki yönetmenli bir proje olduğunun sorulması üzerine, Mehmet Bahadır Er bu ilk filminden önce kısa filmler çektiğini ve kendisi gibi Ukrayna'dan bir kısa filmci olan Maryna Gorbach ile bir festivalde tanıştığını, hem beraber üretmeye karar verdiklerini açıkladı.

Filmin başrol oyuncusu Cemal Toktaş da şöyle konuştu:"Konservatuvara başladığımdan beri, hayalim böyle bir filmde oynamaktı. Erkan Can'ı da hayranlıkla takip ediyordum. Usta karakterini onun canlandırması ve benim ustam olması büyük bir onurdur. Mehmet Bahadır Er'in söz ettiği gerçekliği yakalayabilmek için bol bol doğaçlama yaptık."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 12:29:02
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 17:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?