1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Karaada'ya ilk kez ben çıktım!

Antalya'nın Kaş ilçesinde balıkçılık yapan Ahmet Doğan, 1970'li yıllarda birkaç balıkçı arkadaşıyla birlikte Karaada'ya çıkıp Türk bayrağı diktiklerini söyledi.

Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında aidiyeti belli olmayan Karaada'ya çıktıklarını anlatan 33 yıllık balıkçı 63 yaşındaki Ahmet Doğan, adada daha önce asker olmadığını belirtti. 1973 veya 1974 yıllarında buradaki birkaç balıkçı arkadaşıyla Karaada'ya çıktıklarını ve Türk bayrağı diktiklerini anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Ancak ertesi gün adaya geldiğimizde adada Türk bayrağı yerine Yunan bayrağı görüyorduk. Bu şekilde yaklaşık iki ay adaya Türk bayrağı biz diktik onlar indirip Yunan bayrağı diktiler.''

Bayrak krizinin ardından ada etrafında Yunan jetlerinin alçak uçuş yaptığını dile getiren Doğan, bunun üzerine bir daha adaya gitmediklerini söyledi.Kaşlı balıkçı 40 yaşındaki Abdullah Bayram ise, Karaada yakınlarında avlandıklarını ve bu zamana kadar da bir problem yaşamadıklarını anlattı.

Adanın Yunanistan'a ait olduğunu bildiklerini belirten Bayram, şunları söyledi: "Ancak Kaş'taki yetkililer 4-5 ay önce balıkçılarla toplantı yaptı ve adanın sözleşmeli şekilde Yunanistan'a ait olduğunu, ancak bu sözleşmenin sona erdiğini söyledi. Bu nedenle ada etrafında avlanabileceğimizi belirttiler.''

Yetkililerin çağrılarına rağmen can güvenliklerini riske atmak istemediklerini belirten Bayram, Yunan botlarının devamlı ada etrafında dolaştığını, bu yüzden ada etrafında avlanmadıklarını söyledi.

Öte yandan gazetecilerin Kaş'ta bekleyişleri devam ediyor. Karaada'da bulunan Yunan askerleri ise adaya yaklaşan tur ve balıkçı teknelerini ellerindeki kameralarla gizlendikleri noktadan görüntülüyorlar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?