22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Karacaoğlan' yeniden sahnelenecek

'KARACAOĞLAN' YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) geçtiğimiz sanat sezonunda dünya prömiyerini gerçekleştirdiği Karacaoğlan yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Yalçın Tura'nın bestelediği ve metnini halk ozanı Karacaoğlan'ın deyişlerinden yararlanarak yazdığı Karacaoğlan Operası, Karacaoğlan'ın Elif'e duyduğu aşkı konu alıyor. Trajik bir aşk hikayesinde yörüklerin yaşamı ve adetleri estetik bir duyarlılıkla sahneleniyor.Karacaoğlan'ın şiirlerinin temelinde yer alan doğa ve aşk konularını sahneye taşıyan eser 15 Mart Salı günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyicilerin karşısında olacak.

Eserde Serdar Yalçın orkestra şefliğini üstlenirken, eserin rejisörlüğünü Murat Göksu yapıyor. Sahne tasarımı Gürcan Kubilay'a, kostüm ise Çimen Somuncuoğlu'na ait. Eserin koro şefi Caner Ruhselman, koreografı Esra Taner, ışık tasarımcısı ise Mustafa Eski.

Eserde Karacaoğlan'ı tenor Hüseyin Likos, Elif'i Zişan Damcıoğlu, Kamer'i Ebru Etizer, Şems'i Ebru Kaptan, Elif'in Anası'nı Seda Uzmen, Beyoğlu'nu Bora Baran, Aksakallı'yı Şafak Güç canlandırıyor.

'KARACAOĞLAN' YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
'KARACAOĞLAN' YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 10:37:00
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 15:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?