21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Karadeniz fıkrası gibi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde, yapımı devam eden Alanya Gazipaşa yolunda arsasından istimlak yapılmadan yol geçtiğini iddia eden bir vatandaş yolu tel örgü ile kapattı.

Alanya ilçesinde Hasan Avara isimli vatandaş yapımı devam eden Alanya Gazipaşa yolunun arsasından geçtiğini belirterek yolu tel örgü çekerek kapattı. Kısım kısım araç trafiğine açılan yeni yolda devam eden yol yapım çalışmaları ise durduruldu.

Toplam 3.5 dönümlük arsasının iki yıldır karayolları ile mahkemelik olduğunu belirten Hasan Avara, "Ben Alanya'da oturuyorum. Köyde oturan ailemden arsamdan yol geçtiğini öğrendim. Ben arsamın bir kısmını ekiyordum. O alana moloz dökmüşler. Bana herhangi bir istimlak bedeli ödenmedi. Ayrıca, arsamın hemen yanında 1 dönümüne 22 bin TL istimlak bedeli ödenirken bana 11 bin TL önerildi. Şu an bu arsa mahkemelik. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar tel örgüleri kaldırmayacağım" dedi.

Yolun trafiğe kapandığını öğrenerek olay yerine gelen Şantiye Şefi Yadigar Aydın,"İki yıldır mahkeme devam ediyor. Vatandaş izin vermezse bizim yapacak bir şeyimiz yok" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 17:43:27
Güncelleme :26 Aralık 2011 Pazartesi 17:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?