21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Karagöz ile Hacivat yaylaya çıktı

KARAGÖZ İLE HACİVAT YAYLAYA ÇIKTI

Antalya'nın Kaş İlçesi Kalkan Beldesi'nde kurulan Nar Yapım Tiyatrosu, 'Hacivat ile Karagöz' oyunuyla Sütleğen Köyü'nde köylülerle buluştu.

Kaş, Demre, Elmalı ve Korkuteli yaylalarında tiyatro turnesine başlayan Nar Yapım Tiyatrosu, programın ilk ayağı olan Sütleğen'de köylülerle buluştu. Hacivat ile Karagöz adlı oyunu köyde sahneleyen Nar Yapım oyuncuları, halkın ilgisinden oldukça memnun olduklarını belirttiler.

Oyunun ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Sütleğen köyü Muhtarı Ramazan Kocabaş, bölgede yerel bir tiyatro topluluğu olduğunu yeni öğrendiğini belirterek Nar Yapım'ın yaylalarda düzenlediği turne programının Sütleğen'den başlamış olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Kocabaş, Nar Yapım Tiyatrosu kurucusu usta oyuncu Halit Ergör'e köylüler adına teşekkür ederek bir plaket sundu.

Nar Yapım Tiyatrosu Yönetmeni ve oyuncu Halit Ergör ise oyun sonrası Sütleğenlilerle yaptığı söyleşide, köylülerin oyuna gösterdikleri ilgiyi Türk halkının genel anlamda tiyatro sanatına verdiği bir ilgi olarak algıladığını söyledi. Ergör Sütleğen'de çok etkilendiğini belirterek, “Bu ilgili ve aktif seyir ortamının Sütleğen'de de yaşanmasına ve ortaya çıkmasına sebep olduğumuz için bir tiyatro sanatçısı olarak memnun oldum. İtiraf etmeliyim ki, 32 yıllık tiyatro ve sinema oyuncusu olmama rağmen Sütleğen'de de sahne heyecanını yaşadım” diye konuştu. Ergör, bahar ve yaz aylarında lokal çalışma alanı olan bölgenin yaylaklarına ve köylerine turnelerinin devam edeceğini söyledi.

Halit Ergör'ün yazıp yönettiği 'Hacivat ile Karagöz' oyunu, geleneksel Türk tiyatrosunun epik uygulama biçimlerinden gölge tiyatrosunun ana karakterlerinden Hacivat ile Karagöz'ü hayal perdesinden çıkararak gerçek oyun kişilerine döndürüyor ve oyun tamamen açık tarz sahneleme teknikleriyle sahneleniyor.

KARAGÖZ İLE HACİVAT YAYLAYA ÇIKTI
KARAGÖZ İLE HACİVAT YAYLAYA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 14:07:03
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 14:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?