16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Karar acilen geri alınmalı!

KARAR ACİLEN  GERİ ALINMALI

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç, Pitbull cinsi köpeklerin toplatılması kararının acilen geri alınması gerektiğini bildirdi.

Güleç yaptığı yazılı açıklamada, asıl sorunun Pitbull'un kontrolsüz olarak üretilmesi, satılması ve yasaların da bu üretime engel olmaması olduğunu bildirdi. Açıklamasında, "Biz Çevre Bakanlığı'ndan sorunun kökeniyle ilgilenmesini, bu çeşit havyan ticaretinin önlenebilmesi için yasanın bir an önce kabahatler kanunundan çıkarılıp, ceza kanunları kapsamına alınmasını ve bunun için bir çaba harcanmasını beklerdik" ifadelerine yer veren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç, hayvanların suçunun olmadığını, yetiştirenlerin sorumluluğu bulunduğunu ve yasaların eksik olduğunu bildirdi.

BAKIMEVLERİNDE KONACAK YER YOK

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç açıklamasında,"Bu hayvanlar toplandı diyelim. Türkiye'de ne yeteri kadar hayvan bakımevi ne de bunlarla ilgilenecek personel var. Altyapı hazırlanmadan bu genelgenin çıkarılmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ama bu hayvanlar gene el altından üretilecek, gene dövüşler yapılacak. Sokak hayvanlarını zehirliyorlar bir süre sonra yeniden bir sürü sokak hayvanı oluyor. Belediyelerin çoğunda hayvan bakımevi yoktur ve olan bakımevlerin hiç birinde de Pitbull konması için bölme yoktur, yer yoktur. Nereye konacak toplanan Pitbull'lar. Acilen, toplama kararı geri çekilmelidir" sözlerine yer verdi.

HAYVANLARIN SUÇU YOK

Sahipli Pitbullarin yasadıkları yerde, yasada da yer aldığı şekilde kısırlaştırılıp belediyeye kayıt ettirilip sahiplerinde kalması, sadece üretilen ve dövüş yaptırılan Pitbul'lara el konması gerektiğini bildiren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç, açıklamasında şu ifadelere dikkat çekti:

"Hayvanların suçu yok. İnsanların bunları silah gibi kullanması ve kumar için dövüştürmesi söz konusu, üstelik her Pitbull dövüş hayvanı demek değildir. Aynı insan gibi. İnsanı açlık kırbaç, dayakla terbiye edip karanlık odaya hapsederseniz ondan katil yaparsınız. Hayvanlar için de bu geçerli. Sadece Pitbull değil, en masum sokak hayvanını bile şiddetle, açlıkla, kırbaçla eğitirseniz o da bir canavar olur."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 09:28:04
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 09:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?