22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Karataş köylülerini yağmur vurdu!

Antalya'da 6 gün süren orman yangınında evleri kül olan Karataş köylüleri için kurulan oba kent, yağmurun yağmasıyla birlikte çamur içerisinde kaldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve 6 günde 10 bin hektarlık alanı kül eden orman yangınında evleri tamamen yanan Karataş köylüleri şimdide yağmur ile mücadele ediyor. Köylüler için Kızılay tarafından kurulan Obakent yağmurun yağmasıyla birlikte çamur içerisinde kaldı. Bazı prefabrik evlerin damlarının akması nedeniyle köylüler çatıları naylon branda ile kapladı.

Çamur içerisinde hayatlarını sürdürmeye devam eden Karataş köylüleri kendileri için yeni yapılan konutlara bir an önce taşınmak istiyor. Prefabrik evlerde odun sobası kuramadıklarını söyleyen bazı köylüler elektrikli ısıtıcılar ile ısınmaya çalıştıklarını belirttiler.

Orman yangınında yanarak ölen Osman Kahya'nın eşi Ümmü Kahya, zor günler yaşadıklarını söyleyerek, "Eşimi ve evimi kaybettim. Devlet bize sahip çıkarak ev verdi. Yağmur yağdığında içine su da damlasa yaşayabildiğimiz bir evimiz var" diye konuştu.

Çamurdan yakınan bazı köylü kadınlar ise, "Yangında her şeyimizi kaybettik. Şimdi hayatta kalmak için mücadele ediyoruz. Bize sahip çıktıkları ve yeni evler yaptıkları için devlet büyüklerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Karataş köyünde yapımı devam eden beton evlerin 2 ay içerisinde köylülere teslim edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?