8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Karatecilerimizle gururlandık!

Kepez Belediyesporlu karateciler, Antalya'da gerçekleştirilen Karate Şampiyonası'nda 13 birincilik, 12 ikincilik, 10 üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Karate İl Şampiyonası'nda Kepez Belediyespor, bayanlarda ve erkeklerde 13 birincilik, 12 ikincilik, 10 da üçüncülük elde etti. Kepez Belediyespor Karate Takımı Antrenörü Dünya Şampiyonu milli sporcu Sema Veltan, elde edilen bu derecelerle karatedeki başarılarını tescillediklerini söyledi. Kepez Belediyespor'un karatede marka haline geldiğini söyleyen Veltan, "Gelecek vaat eden sporcuları yetiştiriyoruz. İnanıyorum ki, bu çocuklar milli takıma kadar yükselecek ve uluslararası turnuvalarda gururumuz olacaklar" dedi.

"Karate sporu, tekme ve yumruk atmak değildir" diyen Veltan, "Karate sporunun özünde zihinsel, bedensel ve sosyal faydalar vardır. 'Ağaç yaşken eğilir' sözünden yola çıkarak, biz de 7-16 yaş grubundaki çocukları eğitiyoruz. Karate sporu ile sabır, saygı, konsantrasyon, strateji iç güdüsü, sağlık, esneklik, kondisyon ritim duygusu gibi özellikleri bu yaşlarda çocuklara veriyoruz. Karate sporu yapan çocuklar, içlerindeki potansiyeli doğru kullanmayı öğrenerek, hem okul eğitimlerinde hem de sosyal anlamda
daha başarılı birer birey oluyorlar" dedi.

Kepez Belediyespor Karate Takımı, Türkiye Karate Şampiyonası'na katılmak üzere Sivas'a gitti. Kepez Belediyesporlu karateciler, Türkiye Şampiyonası'ndan da madalyalarla dönmek istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 18:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?