21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Karaya oturan gemi kaldırılıyor

KARAYA OTURAN GEMİDE SONA GELİNDİ

Antalya'da 16 Aralık 2010 gecesi fırtınada sürüklenerek falezlere çarpan Bolivya bandıralı 'Sea Bright' adlı yük gemisinin enkazının bir hafta içinde tamamen kaldırılacağı bildirildi.

Antalya'da Yat Limanı yakınlarında karaya oturan 'Sea Bright' adlı 108 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki 5 bin 91 grostonluk kuru yük gemisinin sökümüne Denizcilik Müsteşarlığı'ndan alınan izinle 18 Mart 2011 tarihinde sökümüne başlanmıştı.

Geminin söküm işini yapan taşeron firmanın sahibi Metin Yıldırak, çalışmalarda sona geldiklerini söyledi. 25 kişilik bir söküm ekibin yanında 5 kişilikte bir dalgıç ekibiyle çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Yıldırak, "Hava şartlarından dolayı uzun süre çalışamadık. Bunun yanında söktüğümüz gemi malzemelerini büyük limanda bulunan depolama noktamıza gemi trafiğinden dolayı geç boşalttık. Ama yineden çalışmalarımız kazasız belasız sona ermek üzere. Geminin su üstünde herhangi bir parçası kalmadı.

Şu an taşıyıcı dubamızın üzerinde 50 ton ağırlığında ana makine ekipmanları var. Denizin dibinde yaklaşık 200 ton ağırlığında makine dairesi ve 2 yakıt tankı kaldı" şeklinde konuştu.

Bir hafta içinde çalışmalarının sona ereceğini söyleyen Yıldırak, "Bugüne kadar İzmir Aliağa'daki demir çelik fabrikasına sökülen 2 bin 500 ton gemi malzemesi gönderdik. İnşallah çalışmalarımız 1 hafta içinde sona erecek" dedi.

KARAYA OTURAN GEMİDE SONA GELİNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2011 Cumartesi 14:30:00
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 15:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?