21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

KARDER'den 2. Karadeniz Şenliği

Manavgat Karadenizliler Derneği ( KARDER) tarafından ilki geçtiğimiz yıl yapılan Karadeniz Şenliği'nin ikinci Sorgun Çamlığında gerçekleştirilecek. Şenlikte ünlü sanatçı Davut Güloğlu ve Karadenizin tanınmış sanatçıları sahne alacak.

Manavgat’ta Karadenizliler tarafından kurulan Manavgat Karadenizliler Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği (KARDER) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Karadeniz Şenliği'nin ikincisi düzenleniyor.

KARDER Başkanı Hacı Fuat Yılmaz, derneğin Manavgat ve çevresinde yaşayan Karadenizlileri temsil ettiğini belirterek “derneğimiz kurulduğundan bu yana sürekli büyüyerek Manavgat’ın sosyal yaşamına damgasını vurur hale gelmiştir. Eskiden bizler hemşerilerimizin plakasının arkasından giderken şimdi onlar bizi buluyor. KARDER kurulduğundan bu yana siyaset üstü bir tavır ortaya koyarak daha güçlü bir hale gelmiştir. Buna herkes inanmalıdır, başarı bu tavrı sonuna dek korumaktan kaynaklanmaktadır. Bu amaçla ilçemizdeki Karadenizlilerin birbirileri ile daha iyi kenetlenmesi ve yüreklerinin bir atması anlamında bu yıl şenliğimizin ikincisini düzenliyoruz diyen Yılmaz, ünlü türkücülerin sahne alacağı günde hep birlikte Manavgatlılarda dahil olmak üzere kucaklaşıp horon tepeceğiz. Saat 12.00'de başlayacak olan Şenlikte tulum eşliğinde kemençe, serbest oyunlar, Karadeniz Folklor gösterileri, Nevin Korkmaz, Bizim Yaşar ve Ünlü sanatçı Davut Güloğlu konser verecektir" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?