1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kardeş şehirden ATSO'ya ziyaret

Antalya'nın kardeş şehri Nürnberg'in Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, beraberinde politikacı, siyasetçi ve işadamlarından oluşan bir heyetle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

ATSO Başkanı Budak, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ve beraberindeki heyete Antalya ekonomisi hakkında bilgi verdi. ATSO Başkanı Budak, Almanya'nın hem Türkiye hem de Antalya'nın en önemli ticaret partnerlerinden biri olduğunu söyledi.

Nürnberg ve Antalya arasındaki kardeş şehir protokolü ile başlayan dostluğun her geçen gün geliştiğini belirten Budak, bu dostluğun turizm başta olmak üzere ticari ilişkilere de olumlu yansıdığını ifade etti.

Antalya'ya gelen turistlerin yüzde 25'ini Almanlar'ın oluşturduğunu anlatan Budak, 2009 yılının ilk beş ayında kente gelen Alman turist sayısının 630 bini geçtiğini bildirdi. Almanlar'ın yaşamak için seçtiği kentlerin başında Antalya'nın geldiğini, ATSO'ya kayıtlı Alman ortaklı 304 firma olduğunu belirten Budak, Oda olarak Nürnberg Ticaret Odası ile çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

VİZE SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Budak, vize konusunda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek bu problemin çözülmesi halinde Avrupa ile Türkiye arasında ticaretin canlanacağını söyledi.

Türk mallarının Gümrük Birliği Anlaşması ile yıllardır Avrupa'da serbestçe dolaştığını hatırlatan Budak, şöyle konuştu: "Türk malları Avrupa'da serbestçe dolaşıyor ama Türk işadamları serbestçe dolaşamıyor. Vize problemi ortadan kalkarsa, karşılıklı ticaret hacmi artacaktır."

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly ise, ATSO Başkanı Budak'ı Şubat ayında yapılacak Nürnberg Turizm Fuarı'na davet etti. Maly, başta turizmciler olmak üzere Antalya iş dünyasını geniş bir katılımla fuara beklediklerini söyledi.
ATSO Başkanı Budak, konuk belediye başkanına ziyaretin anısına bir plaket verdi.

Ziyarete Antalya Kenti Kardeş Şehirler Koordinatörü Dr. İsmail Baloğlu, Nürnberg Türk İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Gerçek ve Sosyal Demokrat Parti Meclis Üyesi Arif Taşdelen, Yeşiller Fraksiyon Başkanı Brigitte Wellhöfer, Sosyal Demokrat Parti Belediye Meclisi Fraksiyon Başkanı Gebhard Schönfelder, Hıristiyan Demokrat Parti Meclis Üyesi Max Höffkes, Die Bunten Komitesi Meclis Üyesi Dr. Harmut Beck, Nürnberger Nachrichten Gazetesi Şef Redaktörü Joachim Hauck, Nürnberger Nachrichten Gazetesi Redaktörü Dieter Wegener, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Norbert Schürgers de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?