21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kardeş şehirler yemekte buluştu

Antalya'nın Kaş ilçesiyle kardeş şehir olan Almanya'nın Brühl şehrinden gelerek Fethiye-Kaş Bayrak Koşusu'na katılan 8 Alman atlet, Türk heyeti tarafından verilen kaynaşma yemediğine katıldı.

Kaş'ın kardeş şehri olan Almanya'nın Brühl kentinden gelen Alman heyet, ilçedeki Aqua Princess Hotel'deki kaynaşma yemeğine katıldı. 8 Alman atlet ile 2 Türk koşucunun katıldığı Bayrak Koşusu nedeniyle düzenlenen yemeğe Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Brühl Belediye Başkanı Mıchahel Kıeuzbirg ve protokol üyeleri katıldı.

Yemek sırasında 8 Alman atlet tarafından, Belediye Başkanı Halil Kocaer'e koşu boyunca taşıdıkları mesaj mektubu ve Brühl-Kaş kardeş şehrini temsil eden dostluk formasını hediye ettiler. Belediye Başkanı Halil Kocaer, yaptığı konuşmada, "Dostumuz ve kardeş şehrimiz olan Brühl ile sıcak ve samimiyete dayalı ilişkilerimiz daha da gelişerek devam edecektir.Türk ve Alman konukseverliğini iki kardeş şehir insanları ziyaretlerinde en iyi şekilde gösteriyor" dedi.

Gecede, Kaş Çerçiler Atatürk İlköğretim Okulu Folklor Ekibi, halk oyunları gösteri sundu. Alman atletler, oyun oynayan ekibe piste çıkarak eşlik etmeye çalıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 10:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?