1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kardiyoloji uzmanları buluştu

Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Toplantısı, Antalya'da yapıldı.
An-Deva Hayat Hastanesi'nde, Türk tıp dünyası ile dünyanın önde gelen kardiyoloji uzmanlarının katıldığı Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Toplantısı'nda dünya tıp tarihinde ilk olarak gerçekleştirilen ameliyatlar yapıldı.

Türk kardiyoloji uzmanlarının ağırlıklı olarak katıldığı toplantıya, İtalya, ABD, İngiltere, Polonya, Almanya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi çeşitli ülkelerden de kardiyoloji dalında öne çıkmış 20'ye yakın isim katıldı. Toplantının yapıldığı sırada An-Deva Yaşam Hastanesi'nde yapılan kalp ameliyatları katılımcılara canlı olarak aktarıldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Abdullah Ergene, derneklerinin Türkiye'nin en büyük uzmanlık derneği olduğunu belirterek "Antalya'da bulunmamızın nedeni Girişimsel Çalışma Grubu Toplantısı. Bu sene dünyanın bir numaralı isimlerini buraya davet ettik. Kalbin iki kapakçığı arasındaki deliğin kapatılması işlemini ilk kez dünya tıp tarihinde burada gerçekleştirdik. Damarların açılması konusunda çok yeni yöntemleri burada konuşuyor ve uyguluyoruz" dedi.

İki günde 25 adet vakayı uzman ekiplerle birlikte ameliyata aldıklarını söyleyen An-Deva Hayat Hastanesi Kardiyoloji uzmanı Prof.Dr. Mustafa Şan da "Burada ülkemizde olmayan vakalar tedavi edildi. Bu tür faaliyetlerin Antalya'da olması bizim için gurur verici olmuştur" diye konuştu.

An-Deva Hayat Hastanesi İşletmecisi Dr. Abdullah Işıkhan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Burada uluslararası bir çalışmanın yapılmasına ev sahipliği yapıyoruz. Bundan dolayı çok mutluluk duyuyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 10:03:36
Güncelleme :29 Mayıs 2009 Cuma 10:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?