7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Karınca timi işbaşında

Antalya Korkuteli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri karınca timi kurarak, karınca yuvalarına susam servisi yapıyor. 

Korkuteli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sezgin Şahin ve 6 öğrencisi, küresel ısınma ve doğal dengenin bozulması nedeniyle yem bulamayan karıncalara susam servisi yapıyor. 

Çevre kulübü öğrencileri Gülay Özge, Tuğba Karadere, Ünzile Akçayır, Havva Zobu, İlknur Mafacan ve Şengül Günder, yaptıkları işin basit gözükse de çok anlamlı olduğunu belirterek, "Doğa dengesini biz insanlar bozduk. Bahar mevsiminde yuvalarından çıkan ancak yiyecek bulamayan karıncalara, kış aylarında ise kuşlara yem veriyoruz. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip, bir o kadar çalışkan, birlik beraberlik içinde olan karıncaları görmek bizleri mutlu ediyor. Umarım karıncalar tüm insanlara örnek olur ve insanlar dünyayı daha güzel hala getirmek için beraber çalışmayı öğrenirler" dedi. 

Projeyi hazırlayan Gülay Özge, "Çevrecilik tüm halkımıza yayılmalı, bu dünya bizim. Çocuklarımıza yaşayacak bir dünya bırakmalıyız" diye konuştu. 

Öğrencileriyle bu tür yararlı çalışmalar ve çevre projelerine devam edeceklerini belirten Korkuteli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sezgin Şahin ise, "Bu çocuklar destek alırlarsa, gelecek nesiller temiz bir doğa ve yaşanacak bir dünyaya sahip olacaktır. Öğrencilerimle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu. 


İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 13:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?