1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Karşılıksız çek sayısı %40 arttı

KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISINDA ARTIŞ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye genelinde karşılıksız çek sayısının yüzde 40 oranında arttığını söyledi.

ATSO Başkanı Budak, son yıllarda artan karşılıksız çek ve protesto edilen senetlerle ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Türkiye genelinde protesto edilen senet sayısının Ağustos ayında yüzde 17.8, Antalya'da ise yüzde 44 oranında arttığını söyleyen Budak, "Antalya iller bazında İzmir'i geride bırakarak en fazla protesto edilen senet sayısında 3'üncü il konumuna yükseldi" dedi.

Türkiye genelinde dokuz aylık verilerin karşılıksız çek sayısında da yüzde 40 oranında artış olduğunu gösterdiğini anlatan Budak, şunları söyledi: "Ödenmeyen çekler konusu da son aylarda belirli bir iyileşmeye rağmen protestolu senetlerle karşılaştırılabilir düzeyde önemli bir sorun olmuştur. Uzun süredir ödeme veya tahsilat sorunlarının Antalya'da gelir kaybı nedeniyle finansman sorununun arttığına dikkat çekerek sektörel destek verilmesini talep ediyoruz. Finansman sorunlarının zincirleme olarak genişlememesi için sektörel düzeyde destek önlemleri alınmalı. Özellikle turizm sektörüne ihracat desteği verilmesi, önündeki mevzuat engellerinin kaldırılması, sektöre dönük ciddi bir EXİMBANK destek programının başlatılması gerekir."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:17:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?