1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kartal yaylası ağaçlanacak

KARTAL YAYLASI AĞAÇLANACAK

Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü, Kartal yaylasındaki 600 hektarlık alana sedir tohumu ekimi gerçekleştirecek.

Korkuteli Orman İşletme müdürlüğü, ilçede binlerce yıldır tahrip edilen ve bugün yok olma noktasına gelen sedir ormanlarını tekrar canlandırmak için çalışmalara başladı. Orman İşletme müdürü Sezai Akbulut, özellikle son dönemlerde yapılan çalışmalarla Korkuteli ve çevre köylerde ağaç dikimi ve tohum ekimi çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kartal yaylasındaki 600 hektarlık bir alana sedir tohumu ekimi yapacaklarını belirten Akbulut, “dünyada hızla artan nüfus, şehirleşme, sanayileşme gibi olguların beraberinde doğal kaynakların bilinçsizce kullanımını da getirdi. Bu durumun doğal bir sonucu olarak da toprak, hava ve su gibi doğal kaynaklar kirleniyor. Erozyon, sel, taşkın, çığ, heyelan, asit yağmurları ve sera etkisinin küresel ısınmayı tetikliyor. Bu durum aynı zamanda da yeryüzündeki canlı hayatıyla birlikte onun yaşam ortamını ve gıda güvenliğini tehdit eder hale geliyor” dedi.

Orman İşletme müdürü Sezai Akbulut, “Küresel ısınma tehlikesiyle yüz yüze olan dünyamızda yaşam her geçen saniye daha bir zorlaşıyor. Nefes almak daha bir imkansızlaşıyor. Yaşamımız için olmazsa olmaz durumundaki oksijeni dünyaya sunan ağaçları besleyen topraklar erozyonla, heyelanla gün be gün azalırken, bizler için can simidi olan ağaçlar ve ormanlarımızdır.”

2009 yılı içinde İlçede her yıl değişik bölgelere fidanlar dikiliyor ve tohumlar atılıyor. Sedir ağaçlarının 4 yılda bir bol tohum verdiğini hatırlatan Akbulut, bu durumu göz önünde bulundurduklarını ve sedir ekim yoluyla da gençleştirme çalışmalarının 4 yılda bir büyük alanlarda, diğer yıllardaysa küçük alanlarda yapıldığı bilgisini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 09:35:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 12:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?