7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kartvizitli fuhuş çetesi çökertildi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyonla, uyuşturucu madde ticareti, insan ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirtilen 3'ü kadın 28 kişiden oluşan çete çökertildi.

Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda silah ve uyuşturucunun yanı sıra, fuhuş davetiyesi niteliğinde, iç çamaşırlı kadınların fotoğraflarının yer aldığı yaklaşık 10 bin kartvizit ele geçirildi. Kartvizitlerdeki, ‘Gecelerin Gülü’ ve ‘24 Saat Hizmet’ gibi ifadeler dikkati çekti.

Ekiplerin, 2 aydır yürüttüğü çalışmalar sonunda, uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen çete üyelerine yönelik 12 Mart'ta ‘Avcı’ adı verilen operasyon düzenledi. Merkezi Alanya olan ve Gazipaşa ile Mersin ve Hatay'ı da kapsayan eş zamanlı operasyonlarda, 3'ü kadın 28 kişiden oluşan çete çökertildi. Operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Salih K. (35) ile birlikte Yüksel S. (39), Şükrü S. (36), Kerim D. (32), Ekaterine D. (35), Mustafa T. (22), Kerim Y. (37), Süleyman Y. (33), Mesut K. (33), Aynur A. (31), Süleyman Z. (36), Şakir K. (27), Necip Ş. (46), Ahmet O. (28), Murat T. (58), Süleyman E. (46), Mehmet Ali Ç. (19), Mehmet K. (44), Mehmet K. (29), Hasan A. (29), Numan N. (22), Sabire Ş. (42), Ali K. (43), Arif G. (38), Göksel F. (40), Süleyman S., Halim K. ve Tayfun Ç. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız av tüfeği, 1 define arama detektörü, 5 kilo esrar, 2 kilo hintkeneviri tohumu, 200 kök hinkeneviri bitkisi, çeşitli tarihi eserlere ait 16 fotoğraf ele geçirildi. Çete üyelerinin Mersin ve Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı yapmak için hazırlıkta olduğu kaydedildi.

KARTVİZİTLİ FUHUŞ

Ayrıca fuhuş davetiyesi niteliğinde, iç çamaşırlı kadınların fotoğraflarının yer aldığı, bir çanta dolusu yaklaşık 10 bin kartvizit ele geçirildi. Kırmızı ve pembe reknli kartvizitlerde, esmer ve sarışın olmak üzere 2 kadın fotoğrafı kullanıldı. Kartvizitlerde, ‘Gecelerin gülü’, ‘24 Saat Hizmet’ gibi ifadelerin yanı sıra, bir de cep telefonu numarası yer aldı. Bazı yabancı uyruklu kadınlara ait çok sayıda pasaportun ele geçirildiği aramalarda ayrıca, çetenin tuzağa düşürüp darp ve işkence ettiği kişilere ait tehdit amaçlı çektiği görüntülerin yer aldığı CD'ler de bulundu.

Bu sabah saatlerinde Alanya Adliyesi'ne getirilen çete lideri Salih K., basın mensuplarını karşısında görünce küfür ve hakaret yağdırdı. Gazetecilere saldırmaya çalışan çete lideri uzun süre sakinleştirilemedi. Adliyeye girmemek için yere yatmaya çalışan Salih K. karga tulumba içeri alındı. Diğer tüm zanlılar da adliyeye sevk edildi.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 13:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?