1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaş festivale hazırlanıyor

Antalya'nın Kaş ilçesinde bu yıl 12'incisi düzenlenecek olan 'Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali' etkinlikleri 26 Haziran tarihinde başlıyor. Üç gün sürecek olan festival etkinlikleri, Kaş'ın yanı sıra komşu Yunanistan'ın Meis Adası'nda da organize edilecek.

Festivalin ilk günü belediye toplantı salonunda Kaş ve Yunan Meis Adası Belediye Başkanları ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, dostluk ve kardeşlik mesajı verecek.

Aynı gün Meis'te gerçekleştirilecek olan 'Kardeş Şehir' imza töreninin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde 'Festival Yürüyüşü' düzenlenecek.Türk ve Yunan folklor ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra, sergiler, dia gösterileri ve Şevval Şam konseri ile festival devam edecek.

Festivalin ikinci gününde ise Türk ve Yunan dalgıçların birlikte uçak batırılışı ile başlayacak gösterisinin ardından 'Akdeniz Mutfağı Yemek Yarışması'nda Meis ve Kaşlı ev kadınları dereceye girmek için yarışacak. Aynı günün akşamı ise Uzun Çarşı'da sokak müziği dinletisi ve Dia gösterisi düzenlenecek. İkinci günün son etkinliği Antik Tiyatro'da sahnelenecek olan 'Basit Bir Ev Kazası' adlı tiyatro oyunu, Kaşlı ve Meis'li izleyicileri bir araya getirecek.

Festivalinin son günü olan 28 Haziran tarihinde ise Meis Adası'nda '5. Uluslararası Meis- Kaş Yüzme ve Kano Yarışması' düzenlenecek. Aynı gün, Grup Delfin bir sokak konseri gerçekleştirecek,Yat Limanı'nda ise Antalya Devlet Opera ve Bale'si 'Türkiyem' adlı gösteriyi sahneleyecek.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, 'Uluslararası Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nin kültür turizmine gelişimine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Gültekin, "Komşu Meis Adası ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu festival, Türk-Yunan dostluğunun giderek daha çok pekiştiriyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:38:32
Güncelleme :11 Haziran 2009 Perşembe 14:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?