22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaş'a etnografya galerisi

KAŞ'A ETNOGRAFYA GALERİSİ

ÇEKÜL Vakfı ile Kaş Belediyesi'nin işbirliğiyle kurulan Kaş Kültür Evi'nde oluşturulan Kent Arşivi ve Etnografya Galerisi 24 Eylül'de açılıyor. Köy muhtarlarının desteğiyle bir araya gelen 10 kişilik halk komisyonunun topladığı tarihi objeler Kaş'ın yakın geçmişine de ayna tutacak.

Bölgenin zamana yenik düşerek kaybolan tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla oluşturulan Kent Arşivi ve Etnografya Galerisi'nin yakın gelecekte müzeye dönüştürülmesi planlanıyor. Kaş Kültür Evi'nde 6 ayda oluşturulan galerinin açılışının ise 24 Eylül'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaş Kültür Evi'nden yapılan açıklamada galeride yer alan objelerin tamamen bağışa dayandırılarak resmi kayıt altına alındığı ve bağışçıların Etnografik Galeri'de sergilenmek üzere ailelerine ait eski eser, kitap, fotoğraf, belge, döküman, alet, edevat, el işleri, giysi, eski dokuma, mutfak ve ev eşyaları gibi objeleri, sandıkta ya da dolap çekmecelerinde kalması yerine Kültür Evi'ne bağışlayarak, onların gün ışığına çıkarak herkes tarafından görünebilmesini sağlamış oldukları ifade edildi.

Açıklamada, "Bu doğrultuda verilen her bir obje, eşya, mutlaka kimden alındığı, kime ait olduğu veya kim tarafından kullanıldığı yanında yazılı olarak sergilenecektir. Ayrıca verilen eşya ve belgeye ilişkin tüm bilgiler ile veren kişinin imzalı dokümanı Kent Arşivi'nde tutulmaktadır. Böylelikle atalara ait emanetler en iyi şekilde korunarak emin ellerde hak ettiği biçimde değer kazanacaktır" denildi.

KAŞ'A ETNOGRAFYA GALERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 11:23:00
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 11:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?