21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Kaş'a kardeş şehir geliyor

KAŞ, TARNOBRZEG’LE KARDEŞ ŞEHİR OLACAK

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projesi için Polonya’nın Tarnobrzeg şehri Belediye Başkanı Norbert Mastalerz ve beraberindeki heyet, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya’yı, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’i ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut’u makamında ziyaret etti.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamındaki Comenius-Regio Bölgesel Ortaklık Projesi adı altındaki ‘Duvar Değil Köprü Olalım Yalnız Değil Beraber Olalım’ projesinin hayata geçirilmesi için Kaş’a gelen Polonya’nın 50 bin nüfuslu Tarnobrzeg şehri Belediye Başkanı Norbert Mastalerz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’i makamında ziyaret etti.

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’i makamında ziyaret eden Polonya Tarnobrzeg Belediye Başkanı Mastalerz, hediyeler verdi. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya da, konuk belediye başkanına ilçeyi tanıtan kitaplar hediye etti. Kapankaya, “Eğitimleri, kültürleri, medeniyetleri ve iklimleri farklı iki ülke insanlarıyız. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projesi’nin hayata geçirilmesi için Kaş’a gelen Polonya heyetini makamımda ağırlamaktan çok mutluyum” dedi. Tarnobrzeg Belediye Başkanı Mastalerz ise, Kaş heyetini de Polonya’da misafir etmekten memnun olacağını belirtti.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ziyarette yaptığı konuşmada, “Belediyecilik zor bir iştir. Siz de yeni seçilmişsiniz. Sizi genç ve dinamik görüyorum. Önce kardeş şehir olalım. İki değişik farklı ülkenin insanları ziyaretlerle bir araya gelerek kaynaşsınlar. Kültürel, sosyal etkinlikle birbirimizi daha iyi tanıyacağız” dedi.

Tarnobrzeg Belediye Başkanı Norbert Mastalerz ise Kaş ile kardeş şehir olmak istediklerini belirterek, “Benden önceki Belediye Başkanı Kaş’la kardeş şehir olmak için söz vermiş. Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Sizleri ve heyetinizi Tarnobrzeg’e davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAŞ, TARNOBRZEG’LE KARDEŞ ŞEHİR OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 17:15:01
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 18:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?