1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kasaba Köyü ilk şehidini uğurladı

Mardin'de mayına basma sonucu yaralanan ve Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde hayatını kaybeden şehit er Yusuf Polat, memleketi Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kasaba köyünde toprağa verildi.

Köyde bulunan futbol sahasında yapılan ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde 3. Piyade Eğikim. Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelik de hazır bulundu. Şehit cenazesinin köydeki sahaya tekbirler arasında girmesinin ardından cuma namazı kılındı. Cuma namazını Antalya Müftüsü Mehmet Yeleser kıldırdı.

Yeleser, hutbesinin sonunda cenaze esnasında cemaati alkışlamamaları konusunda ikaz etti. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit er köy mezarlığına defnedilmek üzere silah arkadaşları tarafından omuzlara alınıp cenaze arabasına konuldu. Cenaze öncesinde kardeşleri için ağlayan Arife ve Huriye, babaları Hüseyin Polat tarafından "Dik Durun" diye uyarıldı. Zaman zaman baygınlık geçiren anne Hatice ile kız kardeşleri Arife ve Huriye Polat'a, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Bayan astsubaylar ise annenin ve kız kardeşlerin yanından ayrılmadı. Cenazenin askerler tarafından omuzlara alınmasından önce tabutun başına gelen şehidin yakınları, ağıtlar yakıp gözyaşlarına boğuldu. Terhisine 70 gün kalan ve bekar olan erin cenazesi tekbir ve sloganlarla mezarlığa götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 20:11:27
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 20:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?