22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kasırga zanlıları adliyede

KASIRGA ZANLILARI ADLİYEDE

Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'da yapılan 'Kasırga' operasyonunda gözaltına alınan iki belediye başkanı ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 49 kişi adliyeye sevk edildi.

Geçen pazartesi sabaha karşı Antalya merkezli A.Y.'nin sahibi olduğu temizlik şirketinin girdiği bazı belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığının koordinasyonuyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzmir, Ankara ve Adana'da 'Kasırga' operasyonu yapıldı. Operasyonda 2 belediye başkanı ve 8 belediye başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 65 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltında bulunan 65 zanlı arasında yer alan Muratpaşa Belediyesi'nin eski temizlik işleri müdürü ile Antalya'da bir yerel gazetenin yöneticisi ve köşe yazarı M.T., şoförler, sekreterler ve korumalar olmak üzere 16 kişi savcılıkça serbest bırakıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin de yer aldığı 7 belediyenin üst düzey bürokratları ile yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 27'si kamu görevlisi toplam 49 zanlı adliyeye sevk edildi. ''Suç örgütü kurarak ihaleye fesat karıştırmak'', ''rüşvet alıp vermek'' ile ''edimin ifasına fesat karıştırmak'' suçlamaları ile adliyeye sevk edilen

zanlılara kelepçe takılmadığı görüldü. Zanlılar arasında 5'i belediye personeli sekiz kadın bulunuyor. Polisler, zanlıların ardından soruşturmaya ilişkin çok sayıda belge ve ifadenin yer aldığı klasörleri adliyeye getirdi.

Gözaltında bulunan kişilerin ifadesine, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları tarafından başlandı.

KASIRGA ZANLILARI ADLİYEDE
KASIRGA ZANLILARI ADLİYEDE
KASIRGA ZANLILARI ADLİYEDE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 13:45:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 14:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?