1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaspar'dan unutulmaz konser

ÜNLÜ PİYANİST KASPAR BÜYÜLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında ünlü piyanist Pavel Kaspar sahne aldı.

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da, solist ve aynı zamanda oda müzikçi olarak tanınan piyanist Pavel Kaspar, 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında sahne aldı.

Klasik dönemin büyük bestecisi, "Senfoni'nin babası" olarak tanınan Avusturyalı besteci Joseph Haydn'ın 200. ölüm yılı anısına, bestecinin eserlerini programına koyan Kaspar, resitalinde unutulmaz parçalara yer verdi.

Konserin sonunda yoğun alkış üzerine sahneye yeniden gelen piyanist önce Martinu'nun "Tempo di Charleston" isimli parçasını, sonra da Domenico Scarlatti'nin re minör sonatını seslendirdi.

Kaspar'ı izleyenler arasında dünyaca ünlü İngiliz yazar Andrew Mango da yer aldı. Atatürk ve Türkiye tarihi üzerine yayınladığı eserlerle dünya çapında ün kazanan 83 yaşındaki yazar, Kaspar'ın sunduğu müzik ziyafetinden büyük keyif aldığını dile getirdi.

Festivalin tanıtım filmi olan animasyonu da çok beğendiğini belirten Mango, konsere Antalya Baro Başkanı Zafer Köken ve eşi Tülay Köken ile birlikte katıldı.

ÜNLÜ PİYANİST KASPAR BÜYÜLEDİ
ÜNLÜ PİYANİST KASPAR BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 11:23:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 12:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?