1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaş'ta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Antalya’nın ilçelerinde de coşkuyla kutlanıyor.

Antalya'nın Kaş ilçesi’nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın 90. yıl dönümü bütün yurtta olduğu gibi Kaş'ta da coşku ile kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı ve Yat Limanında yapılan törenlere ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı’nda bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Resmi daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, örgüt ve dernekler, okul müdür ve öğrencileri tarafından Atatürk Anıtına çelenkler konuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilerin bando eşliğinde tören geçişi ile kutlama programının birinci bölümü sona erdi.

Tören Yat Limanında yapılan etkinlikler Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Garnizon komutanı Yücel Orhan ve Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’den oluşan kutlama komitesi halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaş Lisesi, Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata’ya cevabı ve şiirler okudu.

Bayram etkinlikleri daha sonra step gösterileri, halk oyunları, artistik jimnastik gösterileri sunuldu. Öğrencilerin gösterileri izleyiciler ve yat limanında bulunan yabancı turistler tarafından alkışlarla desteklenerek takdirlerini kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Mardin iline bağlı Midyat’ta piyade er olarak görev yaptığı sırada Nusaybin’de askeri operasyonda PKK terör örgütü üyelerinin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Yusuf Polat unutulmadı. Polat, Kaş'ta kutlanan 19 Mayıs gösterileri sırasında iki öğrenci tarafından resimli pankartı taşınırken seyirciler tarafından taktir ve alkışlarla karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 16:20:47
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 16:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?