1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Kaş'ta festival start aldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen 12. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali vatandaşların ve protokol üyelerinin ilçenin girişinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşüyle start aldı.


Kaş bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, ilçe girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagiris ile Meis ve Kaşlı vatandaşlar katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Meis Belediye Başkanı Pavlos Panagiris, Türk ve Yunan halkının kardeş olduğunu belirterek, festivalin iki ülke halkını yakınlaştırdığını söyledi.


Dostluk ve kardeşliğin yanı sıra her alanda işbirliğini geliştirdiklerini belirten Panagiris, "Kaş ve Meis iki kardeş şehir olmuştur. Umarım bu özlenen kardeşliğimiz, dostluğumuz herkese örnek olur'' dedi.


Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ise ''Amacımız Likya-Kaş Festivali'yle bölgemizde yaşamış uygarlıkları tanıtmaktır. En önemlisi de bu bölgede yaşamış olan büyük Likya Medeniyeti'ni gelecek kuşaklara tanıtmaktır'' dedi.
Konuşmaların ardından Türk ve Yunan Folklor ekipleri Cumhuriyet Meydanı'nda gösteriler yaptı.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?