1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Katil kavşak yine can aldı!

Alanya ilçesinde, bir tüp kamyonu yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada, 7 yaşındaki kız çocuğu ölürken hemşire olan annesi yaralandı.

Alanya'da, adı Ölüm kavşağına çıkan Hastane kavşağında kazaların ardı arkası kesilmiyor. Her yıl onlarca kişinin canına malolan kavşakta dün gece saat 21:30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında bir çocuk öldü annesi ise yaralandı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Yavuz Karademir (35), Alanya Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan eşi Nuray Karademir (33) ve çocukları Emir Karademir (1) ile İrem Karademir(7), yolun karşı tarafına geçmek istedi. Bu sırada hızla gelen Mustafa U. (29) yönetimindeki 07 NGZ 51 plakalı tüp kamyonu anne Nuray Karademir ve elini tuttuğu 7 yaşındaki kızı İrem Karademir'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen İrem Karademir kaza yerinde öldü.

Annesi Nuray Karademir de yaralanarak Alanya Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Aynı zamanda hemşire olan Nuray Karademir'in sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Kaza anında kucağında diğer çocuğuyla birlikte bulunan baba Yavuz Karademir de fenalık geçirdi. Yavuz Karademir, meslektaşları tarafından sakinleştirildi. Tüp kamyonunun şoförü Mustafa Usta polis tarafından gözaltına alındı.

İrem Karademir'in cenazesi Alanya Belediyesi morgundan çıkarılırken polisler selam durdu. İrem Karademir'in cenazesi annesinin memleketi olan Yozgat'a gönderildi.

HASTANEYİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPSINLAR

Kaza sonrası, Alanya Devlet Hastanesi çalışanları, "Ölüm kavşağı" olarak bilinen Hastane kavşağını protesto etti. Yaklaşık 50 kişi, Alanya Devlet Hastanesi kavşağına kadar yürüdü. Protestocular, kavşaktaki sinyalizasyonun arızalı olduğunu, hem yayalara hem de otomobillere aynı anda yeşil ışık yandığını iddia ederek yolu trafiğe kapattı.

Polisin uyarısı üzerine yolu tekrar trafiğe açan grup alkışlı protesto yaptı. Protestoya katılanlar kavşağın tehlikeli olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar, bir alışveriş merkezine bir haftada kavşak yapıldığını ifade ederek "Alanya Devlet Hastanesi, Alanya Devlet Alışveriş Merkezi olsaydı hizmeti getirirlerdi" dediler.

OKULDA TÖREN DÜZENLENDİ

Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi İrem'in sınıfında ise matem vardı. Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen öğrenciler ve öğretmenleri gözyaşı döktü. Sınıf arkadaşları İrem Karademir'in sırasını çiçeklerle donattı. Arkadaşlarını çok sevdiklerini belirten öğrenciler kavşağa alt ya da üst geçit yapılmasını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?