7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Katil sevgili 10 ay sonra yakalandı

Eşinden boşanmasını isteyen sevgilisi 37 yaşındaki Gültaze Battal'ı boğarak öldüren 30 yaşındaki Yakup Kılıçaslan, cinayetten 10 ay sonra yakalandı. Kılıçaslan polisteki ifadesinde, “Gültaze eşimden ayrılmamı istiyordu. Yuvamı yıkacaktı, öldürdüm” dedi.

Antalya'da 26 Aralık 2006 tarihinde Mollayusuf Mahallesi Karamersin Mevkii'nde bulunan portakal bahçeleri arasında çürümüş bir kadın cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının parmak izi tespitinde, cesedin eskiden bar işletmeciliği yapan Gültaze Battal'a ait olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcılığı, cesetten alınan örneklerle Battal'ın anne ve babasının DNA örneklerinin karşılaştırılmasını istedi. 6 ay sonra gelen raporda, ölen kişinin Gültaze Battal olduğu kesinleşti.

Bu gelişme üzerine çalışma başlatan Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Battal'ın arkadaşlık ettiği ve tanıdığı kişileri araştırmaya başladı. Genç kadının bar işlettiği dönemde yanında çalışan ve uzun süre sevgili olarak birlikte olduğu Yakup Kılıçaslan'ın, Gültaze Battal'ın kaybolduğu günlerde en son görüldüğü kişi olduğunu belirleyen dedektifler, özel bir takip ekibi kurarak şüpheliyi izlemeye başladı.


POLİS, GARSON GİBİ BARDA ÇALIŞTI


Ekipten garson gibi davranan bir polis memuru, Yakup Kılıçaslan'a yakın olabilmek için şüpheli ile aynı barda çalışmaya başladı. 3 ay boyunca barda çalışan polis, cinayet zanlısının Kılıçaslan olabileceği yönünde rapor hazırladı. Cinayet Bürosu dedektifleri önceki gece Yakup Kılıçaslan'ın kaldığı eve baskın düzenleyerek, onu ve eşi 28 yaşındaki M. Kılıçaslan'ı gözaltına aldı.

Çift, sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada yapılan sorgusunda cinayeti itiraf eden Yakup Kılıçaslan, şunları söyledi:
“Gültaze ile çok uzun süren birliktelik yaşadık. Ama ben bu sırada M. Kılıçaslan ile tanıştım ve ona aşık oldum. Sonra da evlendim. Gültaze bu evliliğe karşı çıktı. Çocuğumuz olunca Gültaze iyice çığrından çıktı. Sürekli bize geliyordu. Eşime onu ‘eski patronum’ olarak tanıttım. Eşimin yanında ona ‘abla’ diyordum, eşim de kendisine aynı şekilde hitap ediyordu. Ama Gültaze sürekli benimle olmak istiyordu. Karımdan ayrılmamı, çocukla birlikte gitmeyi istiyordu. Bense karımı sevdiğim için buna karşı çıktım. Ama ilişkimiz devam ediyor, ayrılamıyordum. Olay gecesi motosikletimle onu aldım ve dolaştık. Portakal bahçeleri arasında birlikte olduk. Sonra bana ‘Karından ayrıl’ dedi. Yuvamı yıkmak istiyordu. Ben de önce dövdüm ardından boğazını sıkıp öldürdükten sonra kaçtım.” M. Kılıçaslan ise ifadesinde hiçbirşey bilmediğini belirterek, susma hakkını kullandı. Polis sorgunun ardından karı- kocayı tutuklanma istemiyle adliyeye sevk etti.

 

DHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 17:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?