21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Katil yosun korkutmadı

KATİL YOSUN KORKUTMADI

Katil yosunun insanlara zararı olmadığının açıklanmasının ardından tatilciler gönül rahatlığıyla denize girmeye devam ediyor.

Son dönemlerde Antalya kıyılarında 'katil yosun' olarak adlandırılan ve Akdeniz'in ekosistemi için büyük tehlike olarak görülen 'Caulerpa taxifolia' türünün yayıldığı sonucunun çıkması, tatilcileri korkutmuştu.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erhan Mutlu, Akdeniz'de hızla yayılan ve katil yosun olarak adlandırılan yosunun insanlara zarar vermediğini, sadece bulunduğu bölgedeki diğer canlı türlerinin yaşam alanını kısıtlaması ve isminden dolayı insanlar arasında bir

tedirginlik yaşandığını söylemişti. Katil yosun isminin gündeme gelmesiyle birlikte Antalya'da denize giren tatilciler tedirginliğe kapılmışlardı. Gerekli açıklamaların yapılmasının ardından rahatlayan tatilciler sıcak havanında etkisiyle denizin keyfini doyasıya çıkarıyor.

İstanbul'dan Antalya'ya 10 günlük tatilini geçirmek için gelen Zeynep Gökmen (20), katil yosun ismini ilk kez televizyondan duyduğunu belirterek "Bu yosunun insanlara zarar vermediğini de duyduk. O yüzden sıkıntı yok. Burada eğleniyoruz. Deniz, tatil, Akdeniz güzel. Yosun bizi tedirgin etmiyor, denize girmeye devam ediyoruz" dedi.

İzmit'ten tatil için Antalya'ya gelen Azad Demirtaş da yosun kültürünü Uzak Doğu kültüründen dolayı tanıdığını belirterek şunları söyledi: "Çok fazla bilgim olmasa da zararlı bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü, Uzak Doğu insanının yemekleri ve bazı ilaçlarının yosunlardan yapıldığını biliyorum. Bu nedenle zaten zararlı olacağını düşünmüyorum. Biz tatilimize devam ediyoruz."

KATİL YOSUN KORKUTMADI
KATİL YOSUN KORKUTMADI
KATİL YOSUN KORKUTMADI
KATİL YOSUN KORKUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 17:11:00
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 18:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?