1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Katil zanlısına 21 yıl

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde geçtiğimiz yıl iki kişiyi bıçakla öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmadaki son ifadesinde pişman olduğunu belirten katil zanlısı O.Ç., evli olması, eşinin namusu nedeniyle cinayeti ağır tahrik altında işlediğini belirterek, "Ailemin yüzüne bakamıyorum. Ben ne maktulleri öldürmek için ne de başka bir suç işlemek için oraya gittim. Maktul Demir Genç'in bana silah çekmesi, Muharrem Ünver'in de benim olayın şokundan çıkamamış olmama rağmen bana saldırması, kendisini bir çok kez itip kalkmama rağmen saldırısına devam etmesi nedeniyle kendisine yönelik eylemde bulundum. Pişmanım" dedi.


İfadesinde cinayet aleti olan bıçağı kendisine H.Ç.'nin verdiğini de iddia eden sanık, H.Ç. hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
Savcı iddianamesinde sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken, mahkeme heyeti katil zanlısı O.Ç.'yi, Demir Genç'i kasten öldürdüğü, olay sırasında tesadüfen orda olan su tesisatçısı Muharrem Ünver'i de bir suçu gizlemek ve delillerini ortadan kaldırmak ve yakalanmamak amacıyla öldürdüğü gerekçesiyle 21 hapis cezasına mahkum etti.


Olay, 5 Haziran 2008 tarihinde Korkuteli Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelmişti. Korkuteli ilçesinde müteahhitlik yapan Demir Genç (38) ve su tesisatçısı Muharrem Ünver (29) bıçakla öldürülmüştü. Cinayetle ilgili araştırmayı yoğunlaştıran ekipler, cinayetin Demir Genç ile birlikte yaşadığı öne sürülen H.Ç.'nin eşi O.Ç. tarafından işlenmiş olabileceğini belirlemiş, cinayet sırasında Antalya'daki evinde bulunduğu belirtilen H.Ç.'yi gözaltına almıştı.

İnceleme sonunda müteahhit Demir Genç'in vücudunda 5, su tesisatçısı Muharrem Ünver'in vücudunda ise 15 bıçak darbesi belirlenmişti. Polis, olay sonrası kaybolan Demir Genç'e ait 07 BJD 50 plakalı otomobilin bulunması için de çalışma başlatmıştı. Öldürülen Demir Genç'in otomobili Antalya'nın Kemer ilçesinde terk edilmiş halde bulunmuş, zanlı ise Tarsus'ta yakalanmıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 12:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?