1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Katliamı neden ortaya çıkardın davası!

Antalya Hayvan Hakları Derneği'ne, öldürülüp toplu olarak gömülen hayvan mezarlarını ortaya çıkardıkları için dava açıldı. Antalya Adliyesi'nde görülen davada hayvanseverler hakkında 2 ile 6 ay arasında hapis cezası istendi.

Olay, Antalya'nın Kepez İlçesine bağlı Gündoğdu beldesinde meydana geldi. Geçen nisan ayında yaşanan kuduz vakasının ardından toplu gömülen hayvanların mezardan çıkarılmasıyla ilgili Hayvan Hakları ve Sağlığı Kurulu açtığı davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin, Varsak Belediyesi sınırlarında öldürülmüş hayvanların üstünü kapatıp gönmesinin ardından hayvan severler toplu hayvan ölülerini bulmak için toprağı tekrar kaldırdı. Bunun üzerine 28 Mayıs 2008 tarihinde açılan mezarların davasının ilk duruşmasına, Konyaaltı Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve HAYTAP Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç ve avukatları katıldı.

Antalya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Hayvan Hakları ve Sağlığı Kurulu tarafından açılan davada Nilsu Güleç, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevda Kıraç, kepçe operatörü Cumali Dinç, 2 ile 6 ay arasında hapis cezası talebiyle yargılandı. Sevda Kıraç'ın kızı trafik kazası geçirdiği için duruşmaya gelmezken, kepçe operatörü Cumali Dinç de duruşmaya katılmadı.

Mahkemede kendini savunan Güleç, dava açıldığını öğrenince şok olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bizim amacımız orada yapılan hayvan katliamını ortaya çıkarmaktı. Bununla ilgili birçok defa belediye ve jandarmaya suç duyurusunda bulunmuştuk. Biz sadece bize gelen ihbarı değerlendirip oradaki hayvanları ortaya çıkardık. Ayrıca o bölgede karantina adına yapılmış hiçbir uygulama yok. Belediye bize teşekkür etmeli, bizim sayemizde yanlış ve hiçbir sağlık tedbiri alınmadan gömülen hayvanlar düzenli olarak gömüldü."

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevda Kıraç'ın gelememesi üzerine duruşmaya katılan avukatı İsmail Davutoğlu da, belediyenin hiçbir şekilde karantina bölgesi oluşturmadığınını belirtti. Mahkeme heyeti de davayı 13 Mayıs 2009 tarihine erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:45:50
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 16:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?