22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Katrin organlarıyla hayat verecek

Antalya'da, yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen İtalyan asıllı 50 yaşındaki Katrin Paulo Tekbaş'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.

Katrin Paulo Tekbaş'ın sağ böbreği, kemik ve tendonları Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde belirlenecek kişilere nakledilecek.

Almanya'da 15 yıl önce tanışıp evlenen ve müslüman olan İtalyan asıllı Katrin Paulo ile Mehmet Tekbaş, 5 yıl önce Antalya'ya yerleşti. 10 yaşında Serkan isimli bir erkek çocukları bulunan çift iki ay önce Çakırlar'da Montana Horse Club adında binicilik üzerine bir çiftlik kurdu.

Geçen 24 Kasım öğretmenler gününde şiddetli baş ağrısı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Katrin Paulo Tekbaş'ın yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Bir haftadır Yoğun Bakım Ünitesi'nde
tedavi gören Katrin Paulo Tekbaş'ın dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti

Kendisinin ekonomist, eşi Katrin Paulo Tekbaş'ın da inşaat mühendisi olduğunu belirten Mehmet Tekbaş, şöyle konuştu: "Eşim evlendiğimizde müslüman oldu. O tarihte, kim önce ölürse organlarını bağışlamak üzere konuşmuştuk. Eşim 24 Kasım öğretmenler gününde evde rahatsızlanmış. 10 yaşındaki oğlum Serkan annesinin yaşadığı olaya şahit olmuş. Oğlum hemen sağlık ekiplerine haber vermiş ve eşim Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Eşimin hastanede yapılan tetkiklerin ardından yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Bir haftadır Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören eşim Katrin'in dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Herşey yolundayken bir anda elimizden kayıp gitti."

Organ bağışı konusunda eşi Katrin ile karar aldıklarını belirten Mehmet Tekbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Kim önce ölürse diğerinin organlarını bağışlayacaktı. Neticede o görev bana düştü. Tabii ki acı bir görev. Hayat pamuk ipliğine bağlı. Bu konuda düşünerek bu kararı aldık. Eşim Katrin ben öldükten sonra organlarımdan insanlar faydalansın derdi. Biz de aile fertleri olarak bir karar alıp organlarını bağışladık. Dileriz eşimin organlarıyla yaşama dönenler dualarını esirgemez. Dileriz bizim yapmış olduğumuz insanlara örnek teşkil eder."

İsviçre'de bir Amerikan Bankası'nın Genel Müdürlüğü'nü yaptığını ve görevi gereği İtalya, Almanya ile ABD'de bir süre yaşadıklarını anlatan Mehmet Tekbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerleşmek için İspanya ve Türkiye arasında bir tercih yapmak istediğimizde, Türkiye ağır bastı ve Antalya'ya yerleştik. 10 yaşında Serkan isminde bir oğlumuz ve eşimin önceki eşinden 23 ve 24 yaşlarında iki kızı var. Bu çiftliği ailemiz için kurduk. Daha sonra hayvan sevgisini tüm insanlara aşılamak amacıyla insanların ziyaretine açtık. Eşim bir buçuk ay bu çiftlikte mutlu günler yaşadı. Atı April ve köpeği Çılgın ile ilgilendi. Hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi olamaz, o nedenle tüm insanlara hayvan sevgisinin aşılanmasını isterdi."

Eşinin yaralı bulduğu ve sahip çıktığı Çılgın adlı köpeğin her yerde eşini aradığını ifade eden Tekbaş, eşinin köpekle arasında büyük bir bağ oluştuğunu ve onunla sürekli konuştuğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Bölüm Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu ise, "Türk bir vatandaşla evli olan hastamız Katrin Paulo Tekbaş, 24 Kasım günü hipertansiyon teşhisiyle hastanemiz yoğun bakımına alındı. Beyin kanaması geçiren hastamızın dün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli bölümü olarak hastanın ailesi ile görüştük. Ailesi organlarını bağışlamayı kabul etti. Avrupa'da yaşayan insanlar organ naklinin önemini daha iyi biliyor. Daha önce organlarını bağışlayacağını söylüyormuş. Aileside Katrin'in organlarını bağışladı" dedi.

Beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Katrin Paulo Tekbaş, bugün Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığında defnedildi. Öte yandan Katrin Paulo Tekbaş'ın sağ böbreği, kemik ve tendonları Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde belirlenecek kişilere nakledilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?